Avto
19862 ogledov

Avtomobili v teh barvah najbolj izgubljajo vrednost

Volkswagen arteon Saša Despot
Ni vse zlato, kar se sveti, razkriva obširna raziskava o izgubi vrednosti vozil.

Iz leta v leto se spreminja priljubljenost avtomobilskih barv med kupci. Avtomobili obarvani v določene barve bolj izgubijo na ceni kot avtomobili drugih barv.

Pri spletni strani specializirani za rabljena vozila iSeeCars so analizirali podatke o 2,1 milijona avtomobilov proizvedenih in prodanih v zadnjih treh letih. Cilj je bil ugotoviti, katera barva vozil najbolj vpliva na njihovo vrednost.

dan za varen avto Avto Za Slovenca barva avta in platišča na 1. mestu, šele nato varnost

Presenetljivi rezultati

Izkazalo se je, šokantno ali ne, da najhitreje svojo vrednost izgubijo avtomobili zlate barve. Videti je, da ni vse zlato, kar se sveti. Raziskovalci so ugotovili, da lahko lastniki avtomobilov zlate barve v prvih treh letih lastništva pričakujejo izgubo 37,1 odstotka vrednosti nakupne cene vozila.

Trumpov ferrari "Nočemo pokemon ferrarijev" Avto Barva zunanjosti, ki je Ferrari ne dovoli

Sledi vijolična barva (36,7 odstotka) in bež barva (36,6 odstotka). Lastniki avtomobilov oranžne barve bodo v povprečju izgubili 30,6 odstotka vrednosti, zelene 30,9 odstotka in rumene 27 odstotkov.

Rdeči in beli avtomobili še vedno bolje držijo ceno od povprečja s padcem vrednosti 32,6 odstotka oziroma 32,7 odstotka, medtem ko modri, rjavi in sivi avtomobili po ugotovitvah raziskave izgubijo 33,5 odstotka vrednosti.

Renault captur KAJ PA DOBAVNI ROK? Avto Vse več vozil v dveh barvah

Če ste menili, da so srebrni avtomobili boljši od povprečja, se motite. So le nekaj boljši od avtomobilov bež barve in izgubijo 34 odstotka vrednosti.

Lexus LC Avto Barva, ki so jo razvijali kar 15 let
 
Komentarjev 1
  • mph 09:17 29.oktober 2017.

    Dol mi visi za te raziskave, odločam se za najbolj PRAKTIČNO barvo, še posebaj, kar sem na žalost zaradi lepega izgleda kupil rdeč avto, pa črn,..... srebrna je še najboljša poleti in umazanija se še najmanj skoraj vidi.