Avto
12991 ogledov

Varnostniki v Kopru "težili" zaradi slik novega ferrarija

Ferrari portofino
1/6
Blaž Hudnik
Do radovednežev niso bili nič kaj prijazni.

Komaj v sredo so pri Ferrariju svetu predstavili nov model portofino, v četrtek in petek pa so v Sloveniji že snemali reklamo zanj.

Koper in Ljubljana sta bila prizorišči snemanja promocijskega spota za nov vstopni Ferrarijev model portofino, ki bo kot kupe-kabriolet nadomestil dosedanji model california T. V ta namen so tako v Kopru kot Ljubljani za dlje časa zaprli določene ulice. V Kopru so med drugim snemali ob obali na Semedelski cesti ter med mestnimi ulicami, v Ljubljani pa na Dunajski cesti. 

Med snemanjem so skušali kar najbolj skriti avtomobil pred radovedneži, a jim to ni ravno dobro uspevalo. Blaž Hudnik nam je poslal fotografije in video rdečega lepotca, ki jih je v četrtek posnel v Kopru. Menda snemalna ekipa oziroma varnostniki, ki so neprestano čuvali avtomobil, niso bili nič kaj prijazni do radovednežev. "Ful so težili vsem, ki so snemali in slikali," je povedal Hudnik. 

Fotografije si oglejte v zgornji galeriji.

Najcenejši ferrari, a nič kaj pohleven

Portofino bo v modelni paleti zamenjal model california T. Kabriolet s trdo pomično streho ima pod motornim pokrovom 3,9-litrski V8 twin-turbo motor a 441 kilovati moči (600 KM), ki jih razvije pri 7.500 vrtljajih v minuti, in 760 Nm navora, dosegljivega med 3.000 in 5.200 vrtljaji v minuti.

Novinec Avto Ferrari predstavil novi najcenejši model

Portofino, ki bo javnosti prvič predstavljen čez slab mesec dni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, je ime dobil po italijanski obmorski vasici. Pričakovana cena je okoli 200 tisoč evrov, kar je primerljivo s californio T, ki stane nekaj manj kot 200 tisočakov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 23:36 26.avgust 2017.

    Ne razumem, kaj imajo človeku redarji za težiti. Živimo v svobodni deželi in če ža zaprejo promet v kaki ulici je to že vprašljivo. To lahko naredijo v primeru širšega družbenega interesa, recimo če je kaka dirka, visok politični obisk ...prikaži več ipd. Če si pešec in imaš s seboj telefon ti pa kojekakvi "lovski pes" nima kaj ukazovati, da ga ne smeš uporabiti. Družbena tako imenovana elita bi se lahko v državi, ki je definirana tako kot je naša, do ljudstva obnašala nekoliko manj oblastno.