Avto
883 ogledov

"Korona free" semaforji

Semafor
Tudi semaforje so že prilagodili novemu koronavirusu.

Novi časi, novi običaji! Nove semaforje za pešce in kolesa lahko upravljamo s komolci. S tem preprečimo okužbo z virusom korona. Prvi preoblikovani semaforji z vgrajenim gumbom za komolec so bili nedavno nameščeni v Eindhovnu na Nizozemskem.

Semafor Avto Pred 150 leti je promet postal civiliziran

Gumb na prehodu za pešce lahko na dan pritisne več sto ljudi. Že med prvim valom širjenja koronavirusa nam je postalo jasno, da se virus med drugim širi ravno z dotikanjem predmetov. Če se je gumba na semaforju pred nami dotaknil nekdo, ki je okužen, se lahko okužimo tudi sami. Zato se je oblikovalec Govert Flint domislil, da bi semafor aktivirali tako, da bi se nanj naslonil s komolcem.

semafor Avto Novomeški clio se bo kmalu izognil rdeči luči na semaforju

 | Avtor: Facebook Facebook

Prvi semaforji so bili postavljeni v Eindhovnu. Po besedah oblikovalca gre za začasno rešitev, ki jo je mogoče namestiti na vse trenutno delujoče semaforje. Dodatek za vgradnjo na semaforje predvideva velik gumb za prižig zelene luči za pešce in kolesarje, ki se ga lahko dotaknemo s komolcem.

semafor, križišče Obeta se velika novost Avto Zavijanje pri rdeči luči: "Nisem prepričan, da je pri nas že čas za to."

V Sydneyju v Avstraliji pa so že več mesecev v uporabi samodejno delujoči semaforji, ki pešcem omogočajo, da prečkajo cesto pri zeleni luči, ne da bi se morali dotakniti gumba. To pomeni, da pešcem ni treba pritisniti gumba na signaliziranih prehodih, da bi varno prečkali cesto. Državna vlada je namreč posodobila vse semaforje v sistemu, da samodejno preklapljajo delovanje med prometom in prehodi za pešce.
 

Komentarjev 3
  • Avatar Sienna_Skinner
    Sienna_Skinner 17:08 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plačo znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ......... >>>>>>>> DouCash.Com

  • lulibuc 13:57 02.november 2020.

    Prodam corona kondome, corona vibratorje, vsem corona kretenom z dodatnim 100% corona davkom