Avto
3971 ogledov

V Kranju napovedujejo revolucijo z oznakami na semaforjih

Semafor
Odslej drugačna podoba rdeče in zelene luči za pešce. Prvič v Sloveniji!

Iz kranjske mestne uprave so ob mednarodnem dnevu žena sporočili, da bodo spremenili podobo semaforja. 

"Kljub številnim prizadevanjem ženske populacije so liki v moški podobi še marsikje v močni prevladi. Tako je tudi na semaforjih, kjer promet usmerjajo izključno moške podobe. Zeleni pešec pravi, da je prehod možen, medtem ko rdeči čakajoči pešec kaže na to, da moramo za prehod čakati."

V sodelovanju s koncesionarjem so v Kranju pripravili posebno različico semaforja, na kateri bo upodobljen le ženski lik. Semafor pri kranjski porodnišnici tako odslej "upravljala" ženska - rdeča čakajoča peška bo obveščala, da bo potrebno za prehod cestišča počakati, medtem ko bo zelena peška v krilu obveščala, da je prehod možen.

Gre za prvi tovrstni semafor v Kranju in v Sloveniji, pravijo v kranjski upravi.

Hrvatice so prehitele Slovenke. Zgornja fotografija je iz Reke, kjer so "ženski semafor" kot prvi na Hrvaškem dobili nedavno.

8. marec bo torej v Kranju res nekaj posebnega, saj bo hkrati sproščen promet na mostu čez Savo, ki je bil pol leta zaprt, zaradi te zapore pa so morali vozniki in voznice med obvozom prebiti nešteto ur v zastojih.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 13
  • Decko 08:51 08.marec 2019.

    Naj se raje ukvarjajo z čem bl pomebnim,kot npr. to da Kranj nima avtobusne postaje,. Železniška je z doba Avstroogrske, cestni kolapsi vsak dan po celem Kranju, porodnišnica še iz Jugoslavije in most ga bodo danes odprli he samo simbol ...prikaži več nesposobnega vodenja projektov.

  • blayo 23:19 07.marec 2019.

    To ni nobena ženska ampak navaden Škot! Če že dajejo žensko gor naj ima ta vsaj ženske atribute! Kje je tu pravica za ženske z velikimi zadnjicami? Ali pa kje je tu pravica za ženske na invalidskih vozičkih?

  • antitrust 22:00 07.marec 2019.

    Še to naj zrihtajo, da Kranjčani in Kranjčanke ne bodo hodili čez cesto pri rdeči pa so zmagal. To je v Kranju namreč nacionalni šport.