Avto
1952 ogledov

Kristalna raven razkošja v avtomobilih

Continental Swarovski kristalni zaslon Continental
Podjetji Continental in Swarovski Mobility sta na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu predstavila zaslon, ki je popolnoma integriran v kristal.

Continental je za kombinacijo avtomobilskega zaslona in pravega kristala, ki jo je razvil v sodelovanju s podjetjem Swarovski Mobility, prejel tudi priznanje sejma CES za inovacije.

Pri Continentalu pravijo, da je zaslon "Crystal Center Display" prvi avtomobilski zaslon za premijska vozila, ki je popolnoma integriran v kristalno steklo. Brez okvirja in s polprosojnim videzom naj bi oblikovalcem zagotovil nove možnosti pri oblikovanju minimalistične razkošne notranjosti vozil.

Continental Swarovski kristalni zaslon | Avtor: Continental Continental

10-palčni zaslon je sicer zasnovan na MicroLED tehnologiji, ki zagotavlja visoko svetilnost in kontrastnost prikaza. MicroLED panel je namreč vgrajen neposredno v kristalno ohišje in ustvarja iluzijo prosto plavajočega zaslona z vsebino, pravijo pri Continentalu.

Boris Mergell, ki je pri Continentalu zadolžen za oblikovanje uporabniške izkušnje, dodaja, da bi se s kristalnim zaslonom radi oddaljili od dosedanjega oblikovanja avtomobilskih kabin in v prihodnjih razkošnih avtomobilih zagotovili magnet za poglede. Z njim se tudi oddaljujejo od preprostega podajanja informacij in razvijajo visoko personalizirano uporabniško izkušnjo.

Med razvojem so sicer posebno pozornost namenili samemu kristalnemu ohišju zaslona, ki so ga izdelali s posebnimi tehnikami rezkanja in brušenja. Vendar ne le to, saj so, kot je povedal predstavnik Swarovskega Peter Widmann, med njegovim razvojem uporabili vrsto proizvodnih in procesnih tehnik. Poseben izziv je bila osvetlitev obarvanega kristalnega ohišja z zaslonom in kombiniranje obeh v celovito enoto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.