Avto
24960 ogledov

Lada niva prenovljena, to morate videti!

Lada niva
1/7
Lada
Opazite razlike?

Lada niva se tudi po več kot 40 letih proizvodnje še kar noče posloviti. Še več, zdaj so jo pomladili in ji dodali več udobja. 

Kleni ruski 4x4 je eden zadnjih pravih preprostih off-roadarjev. Ker pa stranke danes poleg preproste, a učinkovite analogne tehnologije vseeno želijo nekaj več, so pri Ladi pripravili paket posodobitev.

Kar bodo lastniki novih občutili med vožnjo, je zatesnjena notranjost, ki bolje ščiti pred hrupom motorja in ceste. 

Največ sprememb je v potniški kabini. Armaturna plošča je posodobljena, analogni merilniki so dobili belo osvetljavo ozadja, potovalni računalnik pa je dobil nekaj dodatnih funkcij. 

Lada niva | Avtor: Lada Lada
Lada niva | Avtor: Lada Lada

Pri proizvajalcu izpostavljajo še nove gumbe za upravljanje ogrevanja in večje reže za prezračevanje. Večji je postal sovoznikov predal, med sedežema pa so našli prostor za kar dve 12 V vtičnici in dvojno odlagališče za pijačo.

Novi so tudi sedeži, ki sedaj nudijo več podpore za telo, dodali so nova oprijemala za roke in senčnika, sploh prvič pa so tudi na zadnje sedeže dodali vzglavnika. 

Na zunaj razlik praktično ni. Le najbolj prestižna različica opreme "urban" ima po novem meglenke vgrajene v odbijače. 

Pod motornim pokrovom še vedno ropota 1,7-litrski atmosferski bencinski motor z 61 kW (83 KM) in 129 Nm navora. Menjalnik ima pet stopenj, 4WD sistem in reduktor sta standardna. 

Lada niva | Avtor: Lada Lada

Lado nivo proizvajajo že od leta 1977. Še vedno je prisotna tudi na zahodnoevropskih trgih in v manjši meri celo v Sloveniji, vendar se časi, ko se je lahko z raznimi triki v smislu maloserijske prodaje izogibala vse ostrejšim okoljevarstvenim in tehničnim standardom, očitno iztekajo.

Lada je namreč pred časom napovedala, da se bo povsem umaknila iz trgov EU. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.