Avto
29286 ogledov

Vozniki, pozor! Časa imate le še tri dni.

tehnični pregled Saša Despot
Petek, 19. junija, je zadnji dan, ko se še lahko vozite s pretečenim prometnim dovoljenjem.

Zaradi razglasitve epidemije je vlada sprejela odlok začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah, s katerim se je veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, podaljšala do 19. junija 2020.

Tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije so vrata sicer odprle že 20. aprila. A če v tem času niste uspeli opraviti tehničnega pregleda in registracije, imate za to čas le še do petka. Izjema sicer velja le za vozila, ki jim je registracija potekla v času, ko so bili tehnični pregledi zaprti. Če je nekomu registracija na primer potekla 28. aprila ali 15 maja, zanj podaljšanje roka veljavnosti ni veljala in je moral registracijo in podajšanje zavarovanja opraviti takoj. 

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer ocenil, da se je v zgolj enem mesecu nabralo približno 400 tisoč vozil, ki potrebujejo tehnični pregled ter podaljšanje prometnega dovoljenja, kar je bil tudi glavni razlog za nekoliko daljši odlog.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.