Avto
51 ogledov

Leta 2020 Mercedes in Bosch z avtonomnim taksijem

Mercedes-Benz leta 2020 Mercedes-Benz AG
Mercedes in Bosch, eden največji dobaviteljev sistemov avtomobilski industriji, nameravata do leta 2020 na trg poslati avtonomni taksi. Razvoj se je že začel, del rešitev pa bodo prenesli iz Mercedesovega konceptnega vozila F 015 luxury motion.

Avtonomna vožnja je vroča tema v avtomobilski industriji, čeprav jo uporabniki še vedno povezujemo z oddaljeno prihodnostjo. A tehnologija že obstaja. Pri Mercedesu, tako kot tudi številni drugi, so se resno lotili razvoja. Združili so moči z Boschem, s katerim si bodo delili znanja in sodelovali na razvoju. Obljubili so, da bodo do leta 2020 razvili floto avtonomnih taksi avtomobilov, ki bodo pripravljeni za množično uporabo. 

Ročni in avtonomni način

Vizija Mercedesa in Boscha je, da bodo njihovi uporabniki naročili avtonomni taksi s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu. Avtonomni mercedes se bo pripeljal po njih na vnesen naslov, uporabnik pa bo lahko izbiral med avtonomno vožnjo in ročnim upravljanjem avtomobila. Ko bo končal z vožnjo, se bo avtomobil samodejno odpeljal k naslednjemu naročniku.

Mercedes-Benz leta 2020 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Čeprav so informacije za zdaj skrivnostne, pa je del tehnologije že znan, saj je privzeta iz Mercedesovega konceptnega vozila F 015 luxuri in motion, ki so ga predstavili leta 2015. Takrat je električno vozilo po podatkih proizvajalca prestižnih vozil zmoglo s polni baterijo prevoziti 200 kilometrov poti. Zagotovo pa bodo do leta 2020 doseg krepko izboljšali.

Prva testiranja bodo verjetno sledila že kmalu, omenja se cestne odseke v ZDA, kjer dovolijo vožnjo z avtonomnimi vozili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.