Avto
13 ogledov

Lexus predstavil konkurenta BMW M4

Lexus RC F coupe
1/11
Lexus
Lexusov novi RC coupe je bil v različicah RC 350 in RC 300h Hybrid premierno predstavljen novembra na avtosalonu v Tokiu. Čez nekaj dni bo v Detroitu sledila športna različica RC F coupe.

Uradne fotografije so na spletu že na voljo. Pod motornim pokrovom bo petlitrski V8 motor s 460 konjskimi močmi in 543 Nm navora. Moč bo na cesto prenašal samodejni osemstopenjski menjalnik z možnostjo prestavljanja z obvolanskima naperkama, voznik pa bo lahko izbiral tri načine delovanja (Normal, sport in snow).

Premium in športni občutki zagotovljeni

Številni deli avtomobila (streha, pokrov motorja), so izdelani iz ogljikovih vlaken, v notranjosti bodo vrhunski materiali - od usnjenih sedežev, veliki ekran na dotik in dodatkov iz aluminija. Za zanesljivo zaustavljanje skrbijo Brembo zavore, pod 19-palčna platišča nataknjena na pnevmatike michelin pilot sport PS2 se podpisuje znani Brembo. Prepoznaven bo zaradi elementov aero body kita, ki skrbijo za boljše rezanje zraka med vožnjo.

Vozniku je v pomoč sistem Lexus Dynamic Handling (LDH), ki nadzoruje hitrost, smer in reakcije voznika ter preračunava optimalni kot vrtenja vseh štirih koles ter lahko neodvisno nadzoruje kote sprednjih in zadnjih koles. Tako bistveno izboljša odzivnost pri zavijanju, oprijem zadnjih koles, stabilnost vozila in splošno okretnost pri vožnji skozi ovinke.

Za še boljše vozne lastnosti je v primerjavi s standardno različico nižji za 15 milimetrov. Najvišja hitrost, ki jo doseže je 300 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h je 4,5 sekunde. V ZDA naj bi stal okoli 73 tisoč evrov.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.