Avto
26 ogledov

Lisice gredo v zgodovino

Lisice Bralka
Predlog. Janković bi lisice ukinil, a ne zaradi dogodkov v Stožicah.

Konec decembra bodo mestni svetniki obravnavali osnutek odloka o urejanju prometa, ki predvideva ukinitev lisic za nepravilno parkirana vozila. Ljubljanski župan Zoran Janković je zatrdil, da razlog za to niso septembrski dogodki ob koncertu Il Diva v Stožicah, ko je naročil odstranitev lisic s 43 avtomobilov, zaradi česar ga zdaj preiskuje protikorupcijska komisija.

“Ne, ukinjamo jih, ker različni redarji izjemno različno kaznujejo. Zakonodaja jim omogoča, da za isti prekršek dajo opomin, kazen, kazen in lisice ali odvoz s pajkom,” je pojasnil in dodal: “Za najhujše prekrškarje, ki ovirajo promet, je odvoz s pajkom dovolj.” Drugi razlog za tako odločitev je po njegovih besedah dejstvo, da je vedno manj takih prekrškov, tudi zato, ker so zaprli središče mesta in ker so na drugih ulicah postavili količke oziroma poostrili nadzor.

Nizki prihodki od lisic

Na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, kjer so pripravili osnutek, so med razloge za tako odločitev dodali negativen odnos kršiteljev do lisic, oddaljenost blagajn za plačilo za odstranitev lisic, napade na delavce Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, ki nameščajo in odstranjujejo lisice, in nizke prihodke (lani so namestili 6.300 lisic). Odstranitev lisic sicer od ponedeljka do sobote med 6. in 22. uro stane 50 evrov, ponoči, ob nedeljah in praznikih pa sto evrov.

Osnutek odloka predvideva, da bi redarji voznike, ki so zdaj dobili lisice, po novem kaznovali le z globo za nepravilno parkiranje.

Komentarjev 7
  • Kevin Kiret 12:10 27.november 2012.

    LJ24 B o s a n c i so tko al tko r.e.t.a.r.d.i.r.a.n.i tko da bravo virant mi smo s tabo

  • Kevin Kiret 12:09 27.november 2012.

    Ti si N E U M E N... janša je pa tak svetnik da to ni res a ne?ko ti bo še malo zemlje pobral če jo sploh imaš pol mu boš pa k***c f***l a je tako?

  • Kevin Kiret 12:09 27.november 2012.

    Ti si N E U M E N... janša je pa tak svetnik da to ni res a ne?ko ti bo še malo zemlje pobral če jo sploh imaš pol mu boš pa k***c f***l a je tako?