Avto
2872 ogledov

Lokacije, kje bodo policisti merili hitrost

Nadzor policije Saša Despot
Policija je objavila lokacije, kjer vas bodo čakali z radarji in drugimi merilnimi napravami za ugotavljanje prehitre vožnje.

V sklopu akcije Hitrost, ki se je pričela v ponedeljek in bo trajala do 23. aprila, se bodo danes, v sredo slovenski policisti pridružili vseevropski maratonski akciji merjenja hitrosti. Vozniki lahko pričakujejo, da bodo policisti in redarji v sredo nadzirali hitrost na več kot 600 lokacijah po vsej državi. 

  • Seznam vseh lokacij meritev je na voljo TUKAJ

Z napovedanimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč.

"Z nadzorom želimo dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje, in sicer da vozijo čim bolj defenzivno, umirjeno ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu."

Policija ob tem opozarja na izkušnje iz preteklih let, ki kažejo, da policisti na dan maratonskega nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije.

"Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog osem odstotkov prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad."

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:20 12.julij 2017.

    zaradi mene so radarji na vsakih 10 m.Vedno imam šoferja,ki me pelje in njegova je tudi kazen.Se mi pa nikamor ne mudi,ker sem v zasluženem pokoju.

  • DenArci 08:21 19.april 2017.

    Ne detektor in ne ta seznam... pomagala bo vožnja p oomejitvah

  • alojzr 22:55 18.april 2017.

    Treba je pokasirati, vsak dan ustaviti deset žrtev, da je kasica prasica polna in komandir zadovoljen. Paradavek pač. Saj če ne bi bilo šoferjev, bi pa pešce ustavljali.