Avto
3536 ogledov

Mazda bo sledila receptu BMW in ponudila zanimiv avto

Mazda vision coupe koncept Mazda
Pri Mazdi že snujejo naslednjo generacijo šestice (mazda 6), ki bo narejena po receptu BWM, kar pomeni pogon na zadnji kolesni par, šestvaljni motor in kupejevska zasnova.

Pri Mazdi pripravljajo naslednjo generacijo limuzine mazda 6, s katero bodo posegli v razred višje kot smo bili do zdaj vajeni. Precej višje. Že zdaj so Mazdina vozila mosta med ljudskimi in premijskimi avtomobili, mazda 6 pa naj bi bila sodeč po zadnjih informacijah iz Hirošime zelo premijski avtomobil.

Mazda koncept kai coupe Avto Mazda spet preseneča

Revija Car & Driver poroča, da naj bi bila nova generacija mazde 6 na prodaj do konca leta 2022 ali na začetku leta 2023 in bo sledila BMW receptu izdelave avtomobilov, kar pomeni, da bo povsem nova arhitektura omogočala pogon na zadnja kolesa in vzdolžno vgrajen motor. O motorju je za zdaj znanega zelo malo, a dovolj, da lahko pričakujemo šestvaljni motor s tehnologijo Skyactiv-X in 48-voltni blagi hibrid.

Euroncap Avto Mazda je blestela na testnih trčenjih

Mazda vision coupe koncept | Avtor: Mazda Mazda

Skayactiv-X s šestimi valji

Britanci v članku namigujejo, da bi lahko šestvaljni motor uporabljali tudi v naslednjih generacijah lexusa IS in RC. Nekaj smo že pisali o šestvaljnem motorju, ki ga razvijajo pri Mazdi in ta naj bi bil pravi biser. Najnovejši Mazdin motor, »dizelsko-bencinski« 2-litrski štirivaljni motor skyactiv -X, ki deluje s tehnologijo zgorevanja SPCCI deluje na osnovi Otovega motorja, pri katerem vžig v osnovi poteka s pomočjo vžigalne svečke, ki pa ga v določenih režimih vožnje nadomesti spontani vžig gorivne zmesi, ki ga sicer poznamo iz dizelskih motorjev. Tehnologija zagotavlja kombinacijo gospodarnosti dizelskega motorja in odzivnost bencinskega in, kot pravijo pri Mazdi, zagotavlja večjo dinamiko vožnje kot njihovi dosedanji bencinski in dizelski motorji.

Mazda MX-30 Iz Ljubljane Avto Nova Mazda MX-30 pravi: "Jaz nisem baterija na kolesih!"

Enako tehnologijo bodo najverjetneje uporabili tudi pri novem bencinskem šestvaljniku, ki ga napovedujejo tudi skice s patentnega urada. To očitno ne bo motor V6, kakršne je Mazda že imela v ponudbi, ampak bo imel valje razporejene v vrsto. Takšna zasnova motorja navaja tudi k zaključku, da bo vzdolžno vgrajen v večji avtomobil, torej mazdo 6, ki bi lahko imel zadnji pogon, seveda pa ni izključen niti sprednji ali štirikolesni.

Mazda vision coupe koncept | Avtor: Mazda Mazda

Tudi dvovratni kupe?

Nova mazda 6 naj bi bila oblikovno sorodna konceptu vision coupe (na fotografijah), ki so ga prvič razkrili na avtomobilskem salonu v Tokiu leta 2017 - kljub svojemu poimenovanju (kupe), pa bo to pravzaprav športna limuzina s štirimi vrati. Tudi o tem še ni znanega dovolj, je pa zato bil koncept eleganten kupe s štirimi vrati in s štirimi sedeži, medtem, ko bo nova mazda 6 ohranila svojo bolj praktično postavitev za prevoz do petih oseb.

Mazda CX5 Avto Mazda CX-5 ostaja vozniški križanec

Morda tudi to ne bo povsem držalo, saj se, neuradno, govori celo o o tem, da bi lahko bila nova mazda 6 celo dvovratni kupe. To je vsekakor zanimivo, saj bi s tem zapolnili praznino pred upokojitvi serije RX.
 

Komentarjev 2
  • micktore 22:00 15.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar praufo
    praufo 20:39 15.april 2020.

    sam še da bo krize konc, potem pa čimprej po novo mazdo, keša ko listja, v teh časih je začel že plesnet, pa še prah se gorn nabira, ... no marsikdo je pa že pozabu, po kater jogi al povšeter ...prikaži večr ga je naložu ... mah to je blef, folk nima za burek, po šuške gre na banko al je pa lizing-fafing tako odličen ... no, bomo videli, kolk je feder dolg