Avto
1118 ogledov

Mazda je blestela na testnih trčenjih

Euroncap
1/14
EuroNCAP
Evropska agencija za preverjanje varnosti novih avtomobilov Euroncap je preverila varnost štirih novih avtomobilov, treh športnih terencev mazde CX-30, mercedes-benza GLB in forda explorerja ter majhnega mestnega avtomobila opel corse.

Športni terenci so se vsi pridružili vrstam avtomobilov, ki so letos osvojili pet zvezdic, opel corsa pa se je morala zadovoljiti s štirimi.

Avto Pet zvezdic ni več stalnica pri Euro NCAP

Mazda v vrhu

Za najboljšim rezultatom se je tokrat izkazala nova mazda CX-30, križanec spodnjega srednjega razreda, ki se v ponudbi japonske znamke uvršča med mazdi CX-3 in CX-5. Za varnost odraslih potnikov je osvojila skoraj popolnih 99 odstotkov, kar ni presenetljivo, saj si osnovo in asistenčne sisteme deli s kombilimuzino mazdo 3, ki se je na letošnjih testih prav tako dobro izkazala.

Euroncap | Avtor: EuroNCAP EuroNCAP

Solidno se je izkazal tudi Daimlerjev novi kompaktni križanec mercedes-benz GLB, ki je že šesti letos preskušeni mercedes in tudi šesti, ki je osvojil pet zvezdic. Fordov sedemsedežni veliki športni terenec, ki bo v Evropi na voljo le s hibridnim pogonom, se je kljub precej solidni terenski zasnovi tudi zelo dobro izkazal.

Testi varnosti Euro NCAP Avto Ko Euro NCAP električno teslo primerja z varnostjo evropskih znamk

Euroncap | Avtor: EuroNCAP EuroNCAP

Ponovitev rezultata

Opel corsa, ki se uvršča v segment majhnih mestnih avtomobilov, ki je v zadnjih letih izpostavljen zelo visokim pričakovanjem na področjih prijaznosti do okolja in varnosti, je prejela štiri zvezdice. Prav toliko kot opel corsa prejšnje generacije leta 2014. Ker je Opel zdaj del skupine PSA, si tehniko deli s peugeotom 208, ki so mu lani tudi podelili štiri zvezdice. Corsa je sicer pogojem za osvojitev pet zvezdic zadostila v treh od štirih kategorij ocenjevanja, zgolj za eno odstotno točko pa jih je zgrešila na področju varnostnih asistenčnih sistemov.

Avto Čelno trčenje: Eden je imel nov, drugi 20 let star avto

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.