Avto
2 ogledov

Mazda pripravlja novi športni RX-7

Mazdini oblikovalci so navdih za novi športni model RX-7 iskali v konceptu furai
1/81
Žurnal24 main
Za trenutno generacijo mazdinega športnega modela RX-8 za razliko od najbolj prodajnega roadsterja vseh časov MX-5 ne moremo reči, da je eden najbolj prodajanih v svojem razredu.

Po zadnjih informacijah naj bi Mazda razvijala novi model RX-7, ki naj bi bil zamenjava za trenutno aktualni model RX-8. Medtem, ko se večina proizvajalcev sooča z novimi tehnološkimi izzivi, če govorimo o pogonskih agregatih, pa Mazda trud vlaga v razvoj nove generacije športnega modela RX-7, ki nosi ime slavnega športnega modela iz začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja. Pod motornim pokrovom naj bi bil tudi novi rotacijski motor. Cilj mazde je narediti avtomobil s ceno dostopen širokemu krogu kupcev, hkrati pa bo moral biti stilsko dodelan in imeti bo moral športni karakter. Japonci so navdih zanj našli v konceptnem vozilu furai iz leta 2007, ki si ga lahko s klikom na zavihek zgoraj ogledate v priloženi fotogaleriji.

Nova mazda RX-7 naj bi bila opremljena z novo generacijo rotacijskega motorja z oznako Renesis 16X, ki je bil prikazan že v konceptni različici. Najvišja moč naj bi bila med 147 kW/200 KM in 184 kW/250 KM, čeprav naj bi bilo iz njega moč izvleči celo 257 kW/350 KM. Mazdini razvojni inženirji so se osredotočili na zmanjšanje mase novega motorja ter na dve ključni težavi trenutnega 13B motorja in modela RX-8: minimalno povprečno porabo in zanesljivost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.