Avto
2441 ogledov

Mazda s skrivnostnim avtomobilom med predstavitvijo

Koncept nove mazde
1/7
Mazda
Mazda je razgrnila srednjeročni načrt upravljanja in politike upravljanja do leta 2030. Znano je tudi, kaj novega v modelski paleti lahko pričakujemo že kmalu.

Pri Mazdi so razgnrili načrt in objavili zavezanost rasti novih električnih vozil v Evropi. Do leta 2050 želijo pri vseh svojih dejavnostih doseči ogljično nevtralnost, do leta 2040 pa je cilj nič prometnih nesreč s smrtnim izzidom, ki bi ih povzročile nove mazde.s tremi fazami do leta 2030.

Joachim Kunz Intervju Avto Mazda spet povsem izven okvirjev

Načrt b odo leta 2030 potekal v treh fazah. Od danes pa do leta 2024 bo družba osredotočena na doseganje večje odpornosti na spremembe v okolju, pri čemer se bo osredotočila na krepitev tehnološkega razvoja, dobavnih verig in prizadevanja za zmanjšanje stroškov. V tem času bo Mazda še naprej pospeševala elektrifikacijo svojega voznega parka in z doslednim izvajanjem pristopa z rešitvami uvajala nove izdelke, ki ustrezajo predpisom na posameznih trgih.

Koncept nove mazde | Avtor: Mazda Mazda

Tudi mazda za velike družine

V prihodu je Mazde MX-30 R-EV, ki jo lahko na cestah pričakujemo že prihodnje leto, prihaja pa tudi mazda CX-80 s tremi vrstami sedežev. Od leta 2025 do leta 2027, ko bodo predpisi – zlasti v Evropi – postali strožji, bodo pri Mazdi nadaljevala z izgradnjo potrebnih komponent za prehod na elektrifikacijo ponudbe. To bo vključevalo tako izpopolnjevanje in uporabo številnih Mazdinih tehnologij za elektrifikacijo in proizvodnjo kot tudi globalno predstavitev novih baterijskih električnih vozil. Ta prehod bo dokončan v tretji fazi do leta 2030.

Mazda MX-30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mazda CX-60 motor Da se, če se hoče Avto Mazda v brk regulatorjem predstavila novega dizla

Mazda bo prehod na elektrifikacijo dosegla s partnerstvi na različnih področjih. Med predstavitvijo je bilo objavljeno, da je s partnerji podpisala sporazum o sodelovanju pri skupnem razvoju in proizvodnji visoko učinkovitih električnih pogonskih enot. Kot prvi korak k elektrifikaciji vseh svojih modelov do leta 2030 je Mazda vstopila v skupno podjetje razvoj visoko učinkovite proizvodne tehnologije ter vzpostavitev okvira za proizvodnjo in dobavo električnih pogonskih enot.

Mazda je med predstavitvijo pokazala koncept v slogu MX-5 z dvovratno karoserijo kupeja. Proizvajalec avtomobilov je še skrivnosten glede podrobnosti, koncept pa niso omenili niti v uradnem sporočilu za javnost. Vendar pa se je pojavil v videu takoj za posnetki prejšnjih štirih generacij Mazde MX-5, zaradi se ugiba, da bi lahko bil predogled prihajajočega modela pete generacije.

mazda CX-60 Premierno pri nas Avto Mazda pri nas premierno predstavila sistem, ki misli namesto vas

Vodstvo korporacije Mazda je obenem sporočilo, da so sklenili sporazum o skupnem razvoju inverterjev, vključno s polprevodniki iz silicijevega karbida, in podpisali sporazum o skupnem razvoju naprednih tehnologij za motorje, hkrati pa so skupaj z dvema partnerskima podjetjema ustanovili skupno družbo za proučevanje in razvoj tehnologije motorjev.

PRIMA test C-SUV, november 2022 , mazda CX-30 | Avtor: PRIMA PRIMA

PRIMA test C-SUV, november 2022 , razno PRIMA test Avto Primerjali smo 12 SUV-jev, kateri je najbolj družinski?

Mazda bo še naprej nabavljala baterije pri svojih partnerskih podjetjih. Poleg obstoječih dobaviteljev so Japonci nedavno sklenili pogodbo z družbo Envision AESC za nabavo baterij za proizvodnjo električnih vozil na Japonskem. Ker bomo srednjeročno uvedli dodatne baterijske električne modele, bo Mazda preučila možnosti za naložbe v proizvodnjo baterij.


 

Komentarjev 1
  • ico8 20:08 24.november 2022.

    Sportni kupe je pravzaprav kopija Opel GT-ja iz 60-tih let, pa ze ta je bil mini kopija USA Corvette!