Avto
76 ogledov

Med vzvratno vožnjo pokosil otroka in zbežal

Nesreča Youtube
Policija. V ZDA iščejo voznika, ki je med vzvratno vožnjo pred trgovino z zadnjim delom vozila zadel mater in enoletnega otroka v vozičku.

Voznik enoprostorca je po trku poskušal pobegniti, za seboj pa je povlekel še voziček z otrokom, ki se je zataknil za zadnji odbijač. Osemnajstletna mati otroka je z vpitjem voznika le prisilila, da je ustavil vozilo, in rešila otroka, voznik pa je nato s kraja nesreče pobegnil.

Policija iz Muskegona v Michiganu je objavila tudi posnetek nesreče in fotografijo storilca, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

Vzvratne kamere še ne bodo obvezne

Kamera za vzvratno vožnjo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V ZDA vsako leto umre okoli sto otrok in dvesto odraslih, ki jih med vzvratno vožnjo povozi avtomobil. Rešitev so obvezne kamere za vzvratno vožnjo v novih avtomobilih.

Zračne blazine, sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESP), samodejno zaviranje, postajajo obvezen del serijske opreme v avtomobilih v ZDA. Kmalu, a nekoliko kasneje od predvidevanj, bodo v novih vozilih obvezne tudi kamere za vzvratno vožnjo.


Kot poroča Bloomberg naj bi ameriške oblasti obvezno uvedbo kamer za vzvratno vožnjo odložili na začetek leta 2015. Vzrok so visoki stroški, nasprotniki pa se izgovarjajo, da namestitev na manjše avtomobile ni smiselna.

Akcijo za obvezno uvedbo kamer je leta 2008 sprožil takratni ameriški predsednik George W. Bush, potem, ko je v New Yorku oče po nesreči do smrti povozil svojega sina. Tragični dogodki so v ZDA, podobno kot pri nas, povod za spremembe v zakonih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.