Avto
100 ogledov

Medno dočakalo dvosmerni promet

Nadvoz Medno
1/14
Saša Despot
V Mednem, kjer je od januarja 2014 veljal režim enosmernega prometa na cesti med Medvodami in Ljubljano, se danes prek montažnih mostov znova vzpostavlja dvosmerni promet.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je v družbi županov občin, ki so življenjsko in gospodarsko odvisne od te prometnice (Medvode, Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Žiri in Železniki), ogledal gradbišče pri železniškem nadvozu pri Mednem. Tam je Direkcija za infrastrukturo januarja 2014, da bi se zagotavil varen promet prek dotrajanega nadvoza, uvedla izmenično enosmeren promet, kar je povzročilo veliko nejevolje, podaljšanje časa za pot iz Ljubljane po stari gorenjski magistralski, da ne govorimo o škodi za gospodarstvo in vpliv na naravo zaradi nastajanja kolon. Še posebej je voznike motilo, koliko časa je poteklo, da je država našla sredstva za postavitev dveh pontonskih mostov in začetek obnove nadvoza. 

"Sprva je bila načrtovana zgolj postavitev začasnega montažnega mostu za potrebe vzpostavitve obvoza, pozneje pa so bila zagotovljena finančna sredstva za realizacijo celotne investicije, ki obsega izgradnjo dvosmernega obvoza preko dveh montažnih premostitvenih objektov, rekonstrukcijo nadvoza in ceste ter nadomestno gradnjo bližnjega prepusta," pojasnjujejo na direkciji.

Dvig zapore je bila napovedana za 12. uro.

Dela za popravilo nadvoza izvajata podjetje Rafael kot glavni izvajalec in partner SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Pogodba za izvedbo del je vredna 1,98 milijona evra, rok za dokonačnje del je 180 koledarskih dni, torej bi moral biti nadvoz normalno vrnjen v promet še pred začetkom koledarskega poletja konec junija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.