Avto > Mehanik leta
4896 ogledov

Mehanik, katerega strast je obnova motorjev

1/6
strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Eden od kandidatov za izbor Mehanik leta 2019 je Boštjan Pestotnik. 28-letni mehanik iz vasi Kostanj v Tuhinjski dolini je specialist za obnovo motorjev.

Delo v delavnici ga je veselilo že od otroštva in nikoli mu ni bilo težko umazati rok. Srednjo šolo je obiskoval v Domžalah in jo uspešno zaključil kot strojni tehnik.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Boštjan Pestotnik. | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Mehanik leta 2016 Mehanik leta 2016 Avto Mehanik leta mora obvladati širok spekter znanj

»Srednješolsko prakso sem opravljal predvsem na tovornih vozilih, po končani srednji šoli sem se zaposlil kot avtomehanik osebnih vozil, katero delo opravljam že dobrih osem let,« pravi v svojem opisu Boštjan Pestotnik. Zadnjih pet let se poleg splošnega mehaničnega dela navdušuje tudi nad obnovo motorjev. Za ta korak sem je odločil, ker ga veseli raznoliko delo in je željan novih izkušenj in znanj.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Boštjan Pestotnik. | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Mehanik leta 2016 Primož Rožnik TO SE ZGODI Avto Mehanik leta dokaz, da Slovenci vozila desetletja zaupajo majhnim delavnicam

»Znanje o obnovi motorjev, sem imel možnost pridobiti na dokaj enostavnih in klasičnih motorjih, ki se danes zaradi prevelikega finančnega vložka skoraj ne obnavljajo več. To je bila odlična iztočnica, saj svoje znanje sedaj samo še nadgrajujem na novejših in tehnološko bolj dovršenih vozilih,« pravi in dodaja, da med obnavljanjem motorjev opaža, da se na trgu v zadnjem času pojavlja vedno večja želja po obnovi motorjev starodobnikov pri katerih pa obnova zahteva dodatno znanje in izkušnje.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Boštjan Pestotnik. | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

mehanik leta Avto Mehanik leta 2017 prihaja iz Škofje Loke

»Ker trenutno na našem trgu ni veliko servisnih delavnic, ki nudijo celostno obnovo motornih agregatov, sem svoje znanje nadgradil in se specializiral za vse vrste in znamke avtomobilov,« še pravi Pestotnik.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Boštjan Pestotnik. | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Avto Mehanik leta, ki je navdušil tudi župana

Trenutno je zaposlen v podjetju ArtMotors d.o.o., ki je specializirano za generalno obnovo motorjev. Podjetje ArtMotors se nahaja na naslovu Hujska cesta 6, 1230 Radomlje. Za naše stranke opravljajo obnove motorjev, popravila motorjev, obnove motornih glav in tudi restavriranje motorjev starodobnikov. Podjetje se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami in strokovno izobraženim kadrom na področju obnove motorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.