Avto > Mehanik leta
1171 ogledov

Mladi mehanik z veliko izkušnjami in znanja

Kandidat za Mehanika leta 2019 Žan Umek
1/4
Žurnal24
Predstavljamo kandidata za Mehanika leta 2019: Žan Umek je 21 letni avtoservisni tehnik, ki prihaja iz kraške vasi Škrbina.

Lahko bi rekli, da mu je poklic, bil položen v zibelko, saj je tudi njegov oče Robi avtomehanik. Tako ga je že od malih nog opazoval pri raznih popravilih v avtomehanični delavnici, ki jo ima doma, in kdaj mu tudi priskočil na pomoč, pa čeprav, na začetku, samo z držanjem izvijača. Proti koncu osnovne šole je že znal opraviti manjša avtomehanična popravila in zamenjati pnevmatiko. Pri izbiri srednje šole se mu ni bilo težko odločiti. Vpisal se je na Šolski center Nova Gorica, smer avtomehanik, kasneje avtoservisni tehnik.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Žan Umek | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

13. Tehnološka konferenca Avto Mehaniku boste morali zaupati bolj kot kadarkoli do zdaj

S pridobljenim teoretičnim in praktičnim znanjem, doma in v šoli, se je tako leta 2017 pomeril v oddaji Volan in postal 3. najboljši in najhitrejši mladi serviser v Sloveniji. Lani pa se je potegoval za naslov Mehanik leta 2018 in osvojil 3. mesto, kar je za 20-letnika in obenem najmlajšega kandidata velik dosežek.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Žan Umek | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Dirkalni peugeot 306 maxi Mehanika leta 2018 Anžeta Sokliča Avto Vsak tretji slovenski dirkač je mehanik

Kljub temu, da je Žan šele leto nazaj končal šolo, je glede na njegovo starost, fant z veliko izkušnjami in znanjem. Kot je bilo že omenjeno, ima za vzor, najboljšega učitelja, očeta, ki je avtomehanik že 36 let in, ki mu nesebično predaja znanje in mu omogoča, da se v svojem poklicu dokazuje in še dodatno izobražuje na različnih seminarjih. Njegov oče, mu ni le mentor, ampak tudi delodajalec.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Žan Umek | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Avto Mehanik, katerega strast je obnova motorjev

Žan je zaposlen v družinskem podjetju, ki se nahaja na naslovu Škrbina 46b 6223 Komen. Podjetje Avtomehanika in vulkanizerstvo Robi Umek s. p. deluje že 26 let. Najprej je bilo podjetje samo z avtomehanično dejavnostjo, kasneje leta 1999 pa se je razširilo še na področje vulkanizerstva. Glavni cilj je, da se stranki nudi čimprejšnja pomoč pri popravilu vozila ali pa pri menjavi pnevmatik in da je storitev opravljena kakovostno.

Kandidat za Mehanika leta 2019 Luka Kovač Avto Na servisu so v njem prepoznali velik potencial

Družinsko podjetje nudi popravila in servis motornih vozil, servis motornih koles, nakup in menjava pnevmatik, diagnostika vozil s pomočjo računalnika, servis, popravilo in polnjenje avto klim in kot novost, se v podjetju opravlja tudi dezinfekcija potniškega prostora z ozonom.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.