Avto > Mehanik leta
93 ogledov

V tekmi za Mehanika leta še 10 tekmovalcev

Mehanik Shutterstock
V četrtek zvečer bomo dobili naj Mehanika leta. Izmed 44 prijavljenih tekmovalcev ste bralci s spletnim glasovanjem izbrali 10 finalistov. Prvih pet vam jih predstavljamo danes.

Kdo bo prejel laskavi naziv Mehanik leta, ki ga letos prvič skupaj izbirata spletna stran zurnal24.si in specializirana revija Mehanik in voznik, bo znano v četrtek zvečer. Na tekmovanje se je letos prijavilo 44 kandidatov, le deset, ki so prejeli največ glasov naših bralcev (bralci ste prispevali skoraj 3.000 glasov), se je uvrstilo v finale.

Predstavitev preostalih finalistov najdete tukaj.

Predstavljamo vam prvih pet finalistov.

Primož Rožnik

Zaposlen je v Euroservis Avto Rožnik d.o.o. iz Horjula, kjer, poleg celotnih servisnih storitev, dajejo poudarek diagnosticiranju kompleksnejših mehanskih in elektronskih napak Kot serviser dela že 21 let. Opravlja splošna avtomehanična popravila vključno z vulkanizerstvom. Kot pravi sam, je že od malih nog pomagal v delavnici pri očetu, kasneje pa je to nadgrajeval s specifičnimi šolanji v organizaciji revije Mehanik in voznik ter na raznih šolanjih v organizaciji inštituta Metron. Redno se udeležuje vseh predavanj in šolanj s strani dobaviteljev in proizvajalcev avtomobilskih rezervnih delov in diagnostičnih orodij. Poklic mehanika mu je všeč, ker se lahko v njem nenehno izpopolnjuje in s tem rešuje vedno nove probleme na vozilih ter ohranja dinamiko življenja.

Uroš Kalan

Zaposlen je na delavnem mestu avtoelektrikar v Avtohiši Vrtač v Kranju, kjer dela od leta 1998 naprej. Podjetje se ukvarja s prodajo in servisiranjem osebnih vozil Volkswagen, Audi, Škoda, Seat in VW Gospodarskih vozil. Za Volkswagen, Audi in Volkswagen Gospodarska vozila so uradno pooblaščeni od proizvajalcev.  Pridobil je naziv diagnostični tehnik in opravlja diagnostična in električna dela. Izšolal se je v Šolskem centru Iskra v Kranju za elektrikarja elektronika. Ker je bil oče avtoklepar, mu delavnih izkušenj na tem področju v osnovi ni manjkalo. Dodatna šolanja je opravljaj pri uvozniku vozil Porsche Slovenija v Ljubljani. Poklic mu je zanimiv, ker nikoli ne zmanjka različnih težav, saj zajema zelo velik spekter tehničnih sistemov in pomagal v vozilih, katere je potrebno nadgrajevati, servisirati in vzdrževati.

Janez Krajnčič

Zaposlen je kot samostojni podjetnik v svoji avtomehanični delavnici Avtoservis Krajnčič. V servisu se ukvarjajo z diagnostiko, servisiranjem, vulkaniziranjem, avtoelektriko in kompletnim servisiranjem klimatskih naprav. Specializirani so za popravila vseh znamk osebnih vozil. Kot serviser dela 15 let. V SŠC Ptuj je opravil šolo za avtomehanika in strojnega tehnika. Leta 2008 je opravil mojstrski izpit. Kot pravi, ga je že od otroštva zanimala tehnika in delovanje avtomobilov. To veselje iz mladosti ga spremlja še danes.

Tomaž Avbelj

Zaposlen je na podjetju Man Truck & Bus Slovenija. Servis je specializiran za prodajo, servis in vzdrževanje znamke MAN. Poudarek je na tovornih vozilih in avtobusih. Z avtomehaniko se ukvarja že 14 let. Specializiran je za popravila tovornih vozil in avtobusov znamke MAN. Preko svojega podjetja je opravil večino izobraževanj in se udeležil večine seminarjev. Za ta poklic se je navdušil že kot otrok, ko je veliko znanja pridobil od očeta, ki je prav tako avtomehanik. Mehanika mu predstavlja izziv, saj je delo pestro in prinaša vedno nove izzive.

Aljoša Derin

Zaposlen je pri podjetju Porsche Inter Auto d.o.o, ki je podružnica Porsche Koper. Prodajno servisni center Porsche Koper šteje 47 zaposlenih in  so pooblaščeni prodajalec in serviser za znamke Audi, Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila in Škoda. Kot avtoserviser dela 17 let in je diagnostični tehnik. To pomeni, da se pretežno ukvarja z odkrivanjem napak na električnih in elektronskih sklopih. Trenutno je vključen v izobraževalni program za pridobitev naziva Tehnik za visoko napetost, ki mu bo omogočal izvajanje popravil na hibridnih in električnih vozil. Šolanje za avtoserviserja in kasneje za strojnega tehnika je zaključil na Srednji tehniški šoli Koper. Poklic zelo rad opravlja, ker je delo dinamično in je v neposrednem stiku z najsodobnejšo tehnologijo v avtomobilski stroki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.