Avto
10 ogledov

Menjava generacij

Mercedes-Benz razred A
1/16
Gregor Prebil
Mercedes-Benz razreda A je v Sloveniji naprodaj za najmanj 22.320 evrov. Dober uvod pred prodajo je bila svetovna premiera na slovenskih tleh, ki je poskrbela za prepoznavnost novinca tudi med Slovenci in Slovenkami. Tudi zato je plan prodaje za krizne čase ambiciozen. Letos naj bi jih na naše ceste zapeljalo okoli 100, prihodnje leto pa 220.

Mercedes-Benz je z novo generacijo najmanjšega svojega modela A korenito spremenil vse, tudi ciljno skupino kupcev, ki naj bi bili predvsem mlajši in dame.

Enoprostorsko zasnovo je zamenjala kupejevska, zato je bolj prestižen kot razred B, ki mu je tudi pri nas dobro utrl pot.


Mercedes-Benz razred A | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Kupci bodo pri kombilimuzini s petimi sedeži izbirali med tremi paketi opreme (style, urban, AMG sport), ki jih bodo lahko nadgradili s tremi oblikovnimi paketi (nočni paket, ekskluzivni paket, ekskluzivni paket AMG) in ga oblikovali po svojih željah. Pri nas bo na voljo pet motornih različic in dva menjalnika, šeststopenjski ročni in samodejni sedemstopenjski DCT. Najcenejši vstopni bencinski model A180 stane 22.320 evrov, za vstopni dizel je treba dodati še 780 evrov, najdražji model A 250 sport pa stane 34.570 evrov.

Pri Mercedesu poudarjajo, da so za zdaj prodali 20 modelov novega razreda A, prav nihče od kupcev pa prej A-ja ni vozil. Njegovi glavni konkurenti so BMW serije 1, audi A3 in volkswagen golf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.