Avto
29 ogledov

Mercedesova najava za štirivratni kupe

Mercedes concept style coupe
1/31
Mercedes-Benz AG
Mercedes bo na avtosalonu v Pekingu predstavil koncept style coupe, ki najavlja novi manjši kupe CLA s štirimi vrati.

Concept style coupe v dolžino meri 4637 milimetrov, širok je 1891 milimetrov, visok 1398 milimetrov, medosna razdalja je 2699 milimetrov, platišča so 21-palčna.

Pod motornim pokrovom je dvolitrski štirivaljni turbo motor s 153 kilovati moči (208 KM), kombiniran je s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in štirikolesnim pogonom.

Proizvodnja serijske različice mercedesa CLA se bo začela leta 2013, premierno pa naj bi ga pokazali ali v Parizu letos jeseni, ali najkasneje na avtosalonu v Los Angelesu. Proizvajali ga bodo na Madžarskem, kjer izdelujejo tudi uspešni razred B. Mercedes je v tovarno na Madžarskem investiral 800 milijonov evrov, tam pa je zaposlenih okoli 3.000 ljudi.

CLA bo narejen na Modular Front Architecture (MFA) platformi, z njim pa ciljajo na mlajšo generacijo kupcev. Ponudbo bo kasneje dopolnila še ena karoserijska različica, Shooting Brake.

Serijski CLA bo na voljo s prednjim in pogonom na vsa štiri kolesa, šeststopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko pa tudi s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Trem bencinskim in trem dizelskim različicam se bo kasneje pridružil še model AMG s štirivaljnim turbomotorjem in močjo 250 kilovatov (340 KM). Začetna cena za CLA naj bi bila v Nemčiji okoli 28 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.