Avto
8 ogledov

Mercedes-Benzov mali paket novosti

SL je poleg zunanje osvežitve dobil tudi konkretne spremembe pod pokrovom. Razpo
1/15
Žurnal24 main
Mercedes je v prelepem ambientu Furlanije-julijske krajine na tržno pot na slovenskem pospremil tri nišne modele, ki pa so za Stuttgarstski Mercedes vse prej kot nepomebni.

Pri vseh modelih gre sicer za blažjo kozmetično prenovo, zato gre večino novosti iskati pod kožo ali bolje rečeno pod motornim pokrovom treh športnih posameznikov.

Mercedes-Benz SLK se je ob predstavitvi v avtomobilistične anale zapisal kot eden prvih kabrioletov s trdno streho in soustvaril danes zelo razširjeni segment CC, razred kupe kabrioletov.

Pri novincu je izročilo ostalo isto, na zunanjosti pa bo pozorno oko opazilo spremenjena sprednji in zadnji odbijač, večja zunanja ogledala in integriranimi LED smerniki v obliki puščice, zatemnjene zadnje luči ter izpušni cevi v obliki trapeza, ki so sedaj razpoznavni znak vseh treh modelov. Motorna paleta je konkretno prenovljena, začenja pa jo zmogljivejši in tišji 200 kompresor z 125 kW (184 KM) največje moči, kar je v primerjavi s predhodnikom 15 kW moči več. Nov je tudi zmogljivejši motor z oznako SLK350 z močjo 204 kW (305 KM), ki je pridobil 24 kW moči. Vsi motorji pa so kljub povečanju motorne moči do 10 odstotkov čistejši in porabijo do 10 odstotkov manj goriva.


Spremenjenega kupe-kabrioleta SLK boste prepoznali po drugačnih odbijačih, zatemnjenih lučeh in trapezastih izpušnih ceveh. © Miha Pečoler

 
Osvežen obraz za CLS
CLS je prav tako kot SLK doživel malenkostne oblikovne spremembe. Najbolj vidni spremembi na zunanjosti sta spremenjena motorna maska in spremenjene zadnje luči ter tako kot pri SLK-ju večja zunanja ogledala ter izpušne cevi v obliki trapeza. Motorna paleta je prav tako konkretno osvežena, nov v ponudbi pa je trilitrski šestvaljni V motor (CLS 280) z 170 kW (231 KM) največje moči, ki v povprečju porabi le 9,8 litra bencinskega goriva. Novosti pa so pristotne tudi pri vseh AMG modelih, za najzahtevnejše je tu AMG performance studio (prav tako za SLK in SL).

Nove moči za esel
SL ali kultni športnik kot mu pravijo pri MB je prav tako dobil trilitrski V6 motor (SL 280) ter  zmogljivejši motor SL350, z močjo 232 kW ali 316 KM in največjim vrtilnim momentom 360 Nm. Nov je še osemvaljni V motor (SL 63 AMG) z novo zasnovanim sedem stopenjskim samodejnim menjalnikom AMG speedshift MTC. Na cesti pa boste novinca prepoznali po spremenjeni motorni maski, ščitnikih in žarometih ter novi liniji litih platišč. 

Cene slovesu primerne
Cene za model SLK se pričnejo pri 41.400 evrih, najdražji SLK 55 AMG pa je lahko vaš za najmanj 78.500 evrov. CLS-a cenijo na najmanj 63.600 evrov, za CLS 63 AMG boste morali odšteti najmanj 120.850 evrov. Cene SL-ov pa se gibljejo od 47.550 evrov za model SL280,  pa vse do 249.900 evrov za model SL 65 AMG. Podjetje AC-intercar, uvoznik za vozila Mercedes-Benz pri nas, namerava letos prodati 15 novih SLK-jev, 35 CLS-ov ter 10 SL-ov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.