Avto
44 ogledov

Mercedes bo modele poimenoval na novo

Mercedes-Benz S coupe Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz namerava precej premetati način poimenovanja svojih prihodnjih modelov, s čimer naj bi bilo mogoče jasneje ločevati med novinci. Tako se med drugim poslavlja poimenovanje za model ML, SLK ...

Kot pravijo pri nemškemu proizvajalcu luksuznih vozil, naj bi z novo razporeditvijo imen naredili več redu ter vzpostavili "nekonfliktno" poimenovanje. Vsaj na prvi pogled pa ljubitelje znamke in ostale čaka kar nekaj privajanja. 

Bistvo reforme nomenkluture je, da se podobno velika vozila bolj povežejo s štirimi osnovnimi razredi, ki še naprej ostajajo jedro znamke: A, C, E in S. Tem velikostnim razredom se potem ustrezno priključijo ostali modeli, pri čemer ostale črke nakazujejo ostale lastnosti, ki jih ima avtomobil - G za terence, C za kupeje ...

Prvi model v skladu z novim poimenovanjem bo prihodnji model M, ki bo odslej nosil ime GLE, pri čemer črka G označuje njegovo terensko pripadnost, zadnja črka pa ga po velikosti uvršča ob bok razredu E.  Še večji suv GL, ki je sicer v Sloveniji bolj redek gost, pa bo v skladu z isto logiko nosil ime GLS. 

Kompaktni terenec GLK bo po pisanju Auto Bilda nosil oznako GLC, medtem ko bo mali roadster SLK znan kot SLC.

Pri kupejih naj bi odslej pri znamki sledili zgledu, ki ga je postavil novi razred S coupe, s katerim je nadomestil oznako CL. Tako naj bi tudi prihodnji kupeji, denimo iz razreda A, dobili zgolj pripono "coupe". Tudi napovedani rival BMW-ju X6, ki bo izpeljan iz dosedanjega razreda M, bo nosil ime GLE coupe.

Nobenih sprememb naj ne bi bilo pri modelih G, CLS in CLA. Sliši se dokaj enostavno, mar ne?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.