Avto
44 ogledov

Mercedes je s posebno izvedenko AMG A 45 4matic proslavil zmago v F1

Mercedes razreda A AMG A 45 4matic
1/4
Mercedes-Benz AG
Potem, ko so pri moštvu Mercedes-AMG Petronas v letošnji sezoni Formule 1 osvojili praktično vse kar se oslvojiti da, prvo in drugo mesto med dirkači in konstruktorsko krono, so se odločili naslove proslaviti z popoprano izvedenko mercedesa razreda A - A45 mercedes AMG petronas 2015 world champion edition'.

Posebna izvedenka v čast uspeha moštva, svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona in podprvaka Nica Rosberga, je pobarvana v prepoznavno srebrno barvo, kot "srebrni puščici" obeg dirkačev, oziroma v mat sivi barvi, dodatno pa je poudarjena z bencinsko zeleno in črno barvo, ki se navezuje na dirkalnik F1 W06 hybrid. Vozilo so opremili z 19-palčnimi platišči, ki so navdih za obliko našli v letošnjem dirkalniku Formule 1. Za dodatno ekskluzivnost skrbi dodatni strešni spojler v črni barvi.

Pravijo, da bolj zmogljivega ni

V potovalni kabini dirkalni karakter odsevajo pred menjalnikom nameščene oznaka omejene serije. Dodatno noto športnosti zagotavljajo električno nastavljivi sedeži v kombinaciji usnja in mikrofibre s primerno oporo. Detajli v notranjosti, kot so varnostni pasovi, dekorativni šivi in zračniki so opremljeni v bencinsko zeleni barvi.

Pri Mercedesu trdijo, da je z največjo zmogljivostjo 280 kilovatov moči (381 KM) to najzmogljivejši kompaktni avtomobil na svetu. Po zaslugi serijskega AMG performance vse kolesnega pogona in zapore diferenciala na sprednji osi je moč neprestano na voljo vozniku. Pospešek z mirovanja do 100 km/h je 4,2 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.