Avto
24 ogledov

Mercedes, ki je BMW prisilil v lomljenje tradicije

Mercedes-benz razred B
1/7
Mercedes-Benz AG
Osveženi mercedes razreda B poleg klasičnih pogonskih agregatov na voljo tudi v električni različici in različici na plin. Pri nas z osnovnim bencinskim motorjem B 180 stane 23.450 evrov, z dizelskim 160 CDi pa 23.800 evrov.

Mercedes B je bil pravzaprav eden od vzrokov, da so se zamislili celo pri največjem konkurentu. Pri BMW niso mogli spregledati rastočega segmenta kompaktnih enoprostorcev, kjer razred B beleži odlične rezultate.

Do prenove so v Sloveniji prodali 710 vozil, globalno kar 350.000. Nič čudnega, da so pri BMW predstavili konkurenčni model serijo 2 active tourer, zaradi česar so morali Bavarci sploh prvič ponuditi pogon na prednji par koles.

Tudi na plin in elektriko

Prenovljena druga generacija razreda B prinaša v razred kompaktnih vozil številne inovacije, ohranja pa prilagodljivo in prostorno notranjostjo ter varčne motorje. Nabor motorjev s tovarniško porabo goriva od 3,6 - 5,0 l / 100 km je podkrepljen še z dvema alternativnima oblikama pogona. B 200 Natural Gas Drive in električna različica razreda  B sta na voljo tudi z opcijskim štirikolesnim pogonom 4Matic. Oba uporabljata modularni koncept vozila Energy Space, ki ima pod potniško kabino prostor za cisterno za gorivo ali litij-ionsko baterijo.

Zaradi tega inteligentnega načina je model s petimi sedeži popolnoma ohranil prtljažni prostor. Prenova prinaša več možnosti za individualizacijo vozila. Nov je informacijski prikazovalnik, ki ima sedaj večjo diagonalo 20,3 cm (8 palcev). Na voljo je 12 barv ambientalne osvetlitve prostora. Na željo je dobavljiv sistem za prostoročni zagon vozila z elektronskim ključem

Tudi AMG line

Prvič je v novem razredu B na voljo tudi paket opreme AMG line, ki zagotavlja bolj dinamičen videz in masko vozila, ki je obarvana v Iridium srebro s kromiranimi vstavki. Nov je tudi zadnji odbijač z dvema cevema in integrirano kromirano obrobo. Nižje vzmetenje Sports Direct Steer izboljšuje vodljivost in povečuje doživetje pri vožnji. 18 palčna platišča AMG z dvojnimi kraki iz lahke litine in perforirani zavorni koluti spredaj z napisom Mercedes-Benz poskrbijo za boljši lepotni vtis.  V  notranjosti  so  sedeži iz umetnega usnja Artico in Dinamica mikrovlaken, nov je športni volan s sploščenim spodnjim delom in prestavno ročico iz perforiranega usnja.

Od 23.450 evrov dalje

Pri nas z osnovnim bencinskim motorjem in ročnim šeststopenjsim menjalnikom (B 180) stane 23.450 evrov, z dizelskim 160 CDi pa 23.800 evrov. Bencinski B200 CDI s štirikolesnim pogonom in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom stane 30.990 evrov, kombinacija dizla, štirikolesnega pogona in sedemstopensjega samodejnega menjalnika pa (B 220 4Matic) pa 30.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.