Avto
11863 ogledov

Mercedes razkril povsem novi enoprostorec

mercedes-benz razred T
1/17
Daimler
Daimler je predstavil svojega novega enoprostorca, mercedes-benz razred T, ki ga v bistvu že poznamo in smo ga tudi že vozili.

A ne v takšni obliki, kot je na voljo od danes, ampak kot lahki gospodarski furgon in kombi mercedes benz citan, avtomobil torej, ki si osnovo deli s francoskim renaultom kangoojem in bi lahko na našem trgu, če se Francozi ne podvizajo in spremenijo tržnih taktik, pojedel lep kos tržne pogače, ki bi jo sicer osebni kangoo. Tega namreč pri nas za zdaj ne bo mogoče kupiti.

mercedes-benz citan Avto Mercedesovo nagrajeno vozilo za manj kot 19 tisočakov

mercedes-benz razred T | Avtor: Daimler Daimler

Kaj je novega?

Kaj torej prinaša razred T, česar na citanu še nismo videli. Predvsem premijske občutke in dodatno udobje, ki pritičejo osebnemu avtomobilu stuttgartske znamke. Pri Daimlerju so se pohvalili, da bodo že v osnovi na voljo infozabavni sistem MBUX s 7-palčnim za dotik občutljivim zaslonom in integracijo pametnih teefonov, 5,5-palčni digitalni zaslon med merilniki, multifunkcijski volanski obroč s kapacitivnimi gumbi, klimatska naprava, brezključni zagon in mnogi drugi dodatki, ki smo jih vajeni iz mercedesov. Na voljo bo tudi LED razsvetljava notranjosti z možnostjo do osmih barv ambientalne osvetlitve. Med drugim bo voznikove želje lahko izpolnjeval tudi asistent »Hey Mercedes«.

mercedes-benz razred T | Avtor: Daimler Daimler

renault kangoo van Prestižna nagrada Avto Imamo dostavnika leta!

Boljši kot v gospodarskem citanu bodo tudi materiali, denimo umetno usnje »ARTICO« na sredinskem naslonu za roke ali pa prefinjen material »NEOTEX« na naslonih za roke in panelih na vratih, ki jih je razred T podedoval od električnih mercedesov. Ta material menda kombinira občutek semiš usnja in neoprena. V vseh različicah so tudi črni zloščeni oblikovni elementi, tla pa so izvedena v tkaninah. Na predstavitvi so izpostavili tudi pestro izbiro živahnih karoserijskih barv.

mercedes-benz razred T | Avtor: Daimler Daimler

Prihaja tudi sedemsedežni razred T

Petsedežna različica, ki bo sprva na voljo, pozneje pa ji bo sledila še podaljšana sedemsedežna, je dolga 4.498, široka 1.859 in visoka 1.811 milimetrov in razpolaga s prostornostjo, ki smo je vajeni iz te vrste avtomobilov. Pri Daimlerju pravijo, da bo nalaganje predmetov in vstop skozi velika drsna vrata s širino 614 in višino 1.059 milimetrov olajšal tudi nizki prag z višino le 561 milimetrov, v prtljažnik pa se bo lahko vstopalo tudi skozi serijska dvižna ali dvodelna krilna vrata, ki bodo po želji kupca tudi na voljo.

mercedes-benz razred T | Avtor: Daimler Daimler

Pod motornim pokrovom bosta sprva na voljo po en turbobencinski in turbodizelski motor, oba s po dvema močema. 1.332-kubični turbobencinski štirivaljnik bo na voljo z močmi 75 ali 96 kilovatov, 1.461-kubični turbodizelski štirivaljnik pa z močmi 70 in 95 kilovatov. Oba dizelska in močnejši bencinski motor bodo poleg šeststopenjskega ročnega na voljo tudi s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Do konca leta naj bi bil mercedes-benz razred T na voljo tudi kot električni  enoprostorec EQT, o katerem pa za zdaj še niso objavili nič konkretnega.

scania super Avto Neverjetna izkušnja: Za volanom težkega vlačilca

mercedes-benz razred T | Avtor: Daimler Daimler

Komentarjev 2
  • Toma 19:38 26.april 2022.

    Huda konkurenca za Multiplo ;-)

  • Jaoming 18:13 26.april 2022.

    Cena?