Avto
229 ogledov

Mercedesova limuzina za diktatorje

Mercedes-Benz S600 Guard
1/12
Mercedes-Benz AG
Najnovejši mercedes-benz S600 guard je verjetno najbolj varno civilno osebno vozilo na svetu, v katerem bodo diktatorji in vsi, ki se bojijo za svoja življenja, varni kot v domači postelji.

Mercedes-Benz je razgrnil številne podatke o svojem najnovejšem in najbolj naprednem blindiranem vozilu, modelu S600 guard. Za vso limuzino velja standard zaščite VR9, kar je najvišja vrednost, dostopna tovrstnim avtomobilom. Čeprav je avtomobil na zunaj praktično identičen klasičnemu razredu S, pa je v bistvu popolnoma odet v oklep. 

V podrobnosti Nemci jasno nočejo vrtati, a kot pojasnjujejo, je med zunanjo "kožo" in notranjostjo povsod še plast posebej ojačanih jeklenih komponent. Steklene površine pa so vse prekrite z dodatnim slojem polikarbonata, ki ščiti potnike pred drobci stekla. Koliko več zaradi dodatne mase tehta avtomobil, pri znamki še niso sporočili.

Prvič doslej je mercedesova limuzina za najbolj ogrožene lastnike na voljo tudi s petimi, ne le s štirimi sedeži. V prtljažniku je zaradi vseh dodatnih varnostnih sistemov ostalo za 350 litrov prtljage, tako da verjetno še eno spremljevalno vozilo ob kakšnem državniškem obisku ali dopustu v tujini ne izostane.

Povečani teži so bili prilagojeni vsi sistemi v vozilu, tudi zračno vzmetenje. Posebne Michelinove pnevmatike in sistem za nadzor tlaka pa dopuščajo, da lahko avtomobil beži iz nevarne cone še 30 kilometrov po praznih gumah. Tu sta še avtomatski gasilni sistem in sistem za zagotavljanje čistega zraka.

Naročniku je sicer na voljo vso ostalo udobje iz običajnega S-a. Cena še ni znana, vsak pa bo prirejen posebej z a naročnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.