Avto
8 ogledov

Miklavž prinesel novega ford mustanga

Ford mustang
1/18
Ford
Končno! Imamo jih. Prve uraden fotografije nove, šeste generacije legendarnega ford mustanga.

Ford je danes dvignil zastor in v Evropi je naprodaj prvi ford mustang iz šeste generacije legendarnega modela, ki bo naslednje leto praznoval že 50-letnico proizvodnje. Novi mustang se je premierno predstavil svetu na štirih celinah in v šestih mestih, med katerimi je bila tudi Barcelona, kjer so na posebnem dogodku Go Further predstavili nova vozila in tehnologije, ki bodo krojila prihodnost Forda v Evropi.

Novi mustang ima enako medosno razdaljo kot do sedaj (2720 mm), tudi dolžina ostaja skoraj enaka, je pa širši za 38 milimetrov in nižji za 36 milimetrov. Kolesa bodo krasila 18-, 19-, ali 20-palčna platišča (evropski model bo imel standardna 19-palčna kolesa), pri barvah lahko kupci izbirajo med: rdečo race red, oranžno competition orange, rumeno triple yellow, modro deep impact blue, rdečo ruby red, črno black, magnetic, guard in srebrno ingot silver.

Oblikov je bolj agresiven, prednji del je dobil LED luči, lažji je za 91 kilogramov, znotraj je več prostora za potnike, pomanjšali so tudi volan.

Novost pod motornim pokrovom je 2,3-litrski štirivaljni EcoBoost agregat s 305 konjskimi močmi in 400 Nm navora, ki naj bi v Evropi predstavljal glavno izbiro pri kupcih, ki bodo lahko izbrali tudi GT različico z 5,0-litrskim Coyote V8 motorjem.

Novi mustang bo opremljen že z znanima Forodvima tehnologijama, sistemom SYNC in MyFord Touch, nov je Shaker Pro audio sistem, izpostavljamo še launch control za hitrejši start z mesta in nov sistem za nadzor stabilnosti.

Komentarjev 2
  • spenjac 21:09 05.december 2013.

    kar precej podoben nissanu gt

  • STF 08:45 05.december 2013.

    HAHAH, mustang "4 banger". Dejte se nehat hecat no!

Sorodne novice