Avto
1114 ogledov

Mitsubishi začel z razkrivanjem mestnega kompaktnega modela

Mitsubishi colt Mitsubishi
Nova generacija colta bo po ASX drugi model Mitsubishija, ki bo nastal na osnovi prepoznavnega Renaultovega modela, tokrat clia. Prevzel bo njegovo zasnovo in tehniko.

Mitsubishi je uradno napovedal, da bo 8. junija za ekskluzivno predstavil novega colta za Evropo. Za znamko bo to pomembna novost, saj je ta nekoč ključni model znamke Mitsubishi leta 2014 zapustil evropsko ozemlje. Vrača se torej po skoraj desetletju.

Zadnja generacija colta je bila med letoma 2004 in 2014 prodana v več kot 400.000 primerkih. Colt se je nato rodil v sodelovanju s Smartom. In tudi zdaj brez sodelovanja ne gre. Novi colt bo "preoblečen" renault clio. Mitsubishi bo torej izkoristil sinergijo zavezništva Renault-Nissan-Mitsubishi.

Mitsubishi colt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kljub določenim oblikovnim retušam ne skriva povezave s cliom, vseeno pa pri Mitsubishiju razkrivajo, da bo imel značilen in prepoznaven Dynamic shield" videz japonskih modelov. Sorodnost s francosko tehnologijo je jasna tudi po razkritju ponudbe motorjev. Colta bosta poganjala atmosferski 3-valjni 1.0 MPI bencinski motor (49 kW) in njegova različica s turbinskim polnilnikom 1.0 MPI-T (67 kW). Na vrhu bo hibridna različica 1.6 Hybrid. Pod motornim pokrovom naj bi deloval atmosferski 4-valjni 1.6 SCe (67 kW), povezan z elektromotorjem (36 kW) in večnačinskim menjalnikom z dvema prestavama za elektromotor in štirimi za motor z notranjim zgorevanjem. Baterija bo imela kapaciteto 1,2 kWh.

Novost naj bi prve kupce dosegla še letos, po naključju pa 60 let po pojavu prvega Mitsubishija colt 600. V ponudbi bo colt umeščen med malega spacestarja in ASX. Izdelovali ga bodo v turški tovarni v Bursi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.