Avto
36 ogledov

Mokka kot terenska corsa

Opel mokka
1/6
Opel
Opel se podaja v povsem nov segment malih SUV-vozil. Na avtosalonu v Ženevi bodo Nemci predstavili povsem nov model mokka, ki v naše prodajne salone prihaja konec leta 2012.

Opel je objavil prve uradne fotografije novega, dinamičnega, malega SUV-modela mokka, s čimer se kot prvi nemški proizvajalec podaja v rastoči SUV-podrazred malih terenskih vozil.

Novinec v dolžino meri le 4,28 metra, ponuja pa namestitev petim potnikom. Mokka združuje uporabnost in udobje višje pozicije sedenja. Na voljo bo tudi s tehnologijo štirikolesnega pogona, ki samodejno, hipno preusmerja navor proti zadnjim kolesom, s čimer je zagotovljen učinkovitejši prenos pogona in natančnejše vodenje. Vse različice z ročnim menjalnikom so opremljene s sistemom zmanjševanja porabe goriva Start/Stop. Bencinsko ponudbo sestavljata 1,6-litrski atmosferski bencinski motor z največjo močjo 85 kW (115 KM) in motor 1.4 Turbo z največjo močjo 103 kW (140 KM) in največjim navorom 200 Nm. Ponudbo dopolnjuje turbo dizelski motor 1.7 CDTI z največjo močjo 93 kW (130 KM) in največjim navorom 300 Nm. Obema motorjema, 1.4 Turbo in 1.7 CDTI, sta namenjena šeststopenjska ročni in samodejni menjalnik.

Mokka uvaja v SUV-segment B najnovejše tehnologije, med katere sodijo tudi sistemi pomoči vozniku, delujoči na osnovi sistema kamere spredaj Opel Eye, in kamera zadaj. Poleg tega se mokka postavlja z ergonomičnimi sedeži s certifikatom združenja ARG – nemškega združenja strokovnjakov za zdravje hrbtenice, Aktion Gesunder Rücken e.V. Mokka se lahko tako kot corsa pohvali s popolnoma integriranim sistemom nosilca koles najnovejšega rodu Flex-Fix.

Oblikovno se mokka postavlja s kombinacijo elegantnih in športno-atletskih potez. Oplova stranska zareza se dviga proti zadnjemu delu. Športni značaj je dodatno poudarjen z večjim odmikom od podlage, kar jo naredi primerno za vožnjo po makadamskih cestah, in širokim, 1540-milimetrskim kolotekom. Robustna podoba je dodatno okrepljena z 18-palčnimi kolesi, s platišči iz lahke litine, del serijske opreme stopenj opremljenosti enjoy in cosmo.

Prtljažnik mokke je mogoče povečati do 1362 litrov, pohvali pa se še z 19 posebnimi prostori za shranjevanje in odlaganje predmetov v notranjosti. Serijski elementi v mokki so: sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESC), sistem nadzora pogona (TC), sistem pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) in sistem pomoči vožnje po klancu navzdol (HDC).

Komentarjev 3
  • reider 20:19 12.januar 2012.

    Sicer nevem kdo je kopiral od koga,če sploh je,meni je res všeč.

  • ski-per 17:09 12.januar 2012.

    http://forums.finalgear.com/automotive-news/2012-buick-encore-a-k-a-opel-mokka-48293/page-2/

  • ski-per 16:38 12.januar 2012.

    ojej........prosim, naj nekdo pogleda novi ssankjong korando - pri KMAG, pa komentira.......moj komentar je "copy-paste".......hehe (toti se pa hvalijo z neko novo tehnologijo in obliko)