Avto
23 ogledov

Mondeov motor gre v ročno prtljago

Ford Ecoboost Ford
Fordov 1,0-litrski trivaljni turbobencinski motor, ki skrbi za pogon fieste, B-maxa, C-maxa, v prihodnje pa tudi novega mondea, je tako majhen, da ga lahko v ročni prtljagi vzamemo s seboj na letalo.

Pri Fordu so želeli pokazati kako majhen je njihov motor, ki si je prislužil nagrado za mednarodni motor leta, zato so ga vzeli kar na letalo in to v ročni prtljagi.

Mali trivaljni agregat (navdušil je tudi Žurnalove bralce), dimenzij formata A4 papirja, je forodva ekipa na avtosalon v Los Angelesu transportirala kar v ročni prtljagi. Kot vsa ostala prtljaga je moral skozi rentgenski nadzor, letališkim kontrolorjem pa se to ni zdelo niti najmanj čudno, da želi eden od potnikov aluminijasti blok v letalu odložiti v predal nad glavo. Bolj jih je čudilo, da bo motor poganjal enega od fordovih modelov. Ultra kompaktne dimenzije oktanskemu "Davidu" namreč omogočajo, da razvije do 177 konjskih moči, zato bo svoje mesto v prihodnje našel tudi pod motornim pokrovom družinskega mondea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.