Avto
3465 ogledov

Morda ste tudi vi na cesti srečali to 40-tonsko bombo

Neizpraven tovornjak Policija
Policisti pri nadzoru naleteli na težko prebavljiv prizor.

Koprski prometniki so na avtocesti in njenih vzporednih cestah izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil. Podrobno so kontrolirali 32 tovornjakov. 

Čeprav je bila številka relativno nizka, pa so na podlagi nadzora policisti izvedli kar 19 ukrepov in še dva hitra postopka z izdajo odločbe.

Eden od voznikov in njegov tovornjak sta še posebej izstopala: "Izstopajoč primer večjih kršitev je voznik tovornega vozila, katerega sedež je na območju Logatca. Voznik je s tovornim vozilom peljal po regionalni cesti od Logatca proti Razdrtem, kljub temu, da cesta
dovoljuje le vožnjo tovornih vozil v lokalnem prometu. Med kontrolo tahografa je bilo ugotovljenih več kršitev delovnopravne zakonodaje. Zaradi ugotovljenih tehničnih pomanjkljivosti na vozilu je bil vozniku odrejen izredni tehnični pregled v Postojni, kjer so se domneve policistov tudi potrdile. Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 300 evrov, zoper pravno osebo pa bo voden prekrškovni postopek."

Prevrnjen tovornjak Pri nas Avto Šest ur zaprte avtoceste zaradi varčevanja pri pnevmatiki

Fotografije tovornjakovih pnevmatik in podvozja povedo vse.  

Neizpraven tovornjak | Avtor: Policija Policija
Neizpraven tovornjak | Avtor: Policija Policija
Neizpraven tovornjak | Avtor: Policija Policija

Mineva eno leto od nesreče na gorenjski avtocesti, ko je prevrnjen tovornjak kar za šest ur povsem blokiral celoten promet med Ljubljano in Gorenjsko. Forenzična preiskava je pokazala, da je bila za nesrečo kriva neizpravna pnevmatika, so sporočili iz policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 14:53 27.maj 2020.

    Upam, da si mislila na lastnike, ki imajo takšno sranje v svojem avtoparku.

  • smejka 11:17 27.maj 2020.

    Takim ekstremom trajna prepoved!

Sorodne novice