Avto
15 ogledov

Mrk blackberryjev zmanjšal število nesreč

Telefoniranje med vožnjo Shutterstock
Naključje? Glede na videno na cestah ne verjamemo. Pretekli teden so imeli milijoni uporabnikov mobilnih telefonov blackberry težave z dopisovanjem, pošiljanjem tekstovnih ali elektronskih sporočil in spletnim brskanjem. Tovrstne težave niso vedno slabe.

Svetovni mediji poročajo, da se je prav v času, ko so se pojavile težave z omenjenimi mobilnimi telefoni, število prometnih nesreč v Dubaju zmanjšalo za 20 odstotkov. Naključje? Ne. V Abu Dabiju, kjer se prometna nesreča zgodi vsake tri minute, je v času mrka število prometnih nesreč upadlo za 40 odstotkov. "Na cestah je bilo mnogo bolj varno, ko so blackberryji prenehali delovati," je dejal policijski načelnik Al Harethi.

Zadnji statistični podatki kažejo, da z vse večjo uporabo mobilnih telefonov v avtomobilih narašča tudi število prometnih nesreč. Prav pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil je eden od pogostejših vzrokov za nastanek prometne nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.