Avto
34 ogledov

Na Krasu v knjigo rekordov

Alfa romeo Kraški gadje
Kraškim gadom je uspelo. Vpis v Guinnessovo knjigo rekordov namreč. V nedeljo se je po Krasu vila rekordno dolga karavana vozil znamke Alfa Romeo, ki je štela kar 526 avtomobilov.

Ljubitelji vozil Alfa Romeo so na 7. prireditvi Fešta Alfa Romeo v Gorjanskem na Krasu s karavano 526 vozil Alfa Romeo podrli Guinnessov rekord v najdaljši karavani tovrstnih vozil. Do zdaj je rekord štel 312 vozil Alfa Romeo in je bil postavljen februarja 2010 v mestecu Epsom v Veliki Britaniji.

Na povabilo organizatorjev so se odzvali ljubitelji te avtomobilske znamke iz Slovenije, Italije, Avstrije, Švice, Hrvaške, Srbije in Francije, so sporočili iz kluba Kraški gadje. Ob tem so navedli, da bodo dokumente, podatke, posnetke in notarske zapise poslali v London za končno potrditev in vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Karavana vozil je potovala iz Gorjanskega proti Opatjemu selu. Del Fešte Alfa Romeo je bila tudi razstava starodobnikov, med katerimi so bili tudi zelo redki in dragoceni primerki.

Najstarejša je bila Alfa Romeo Giulietta Berlina letnik 1956, istega leta je bil rojen tudi njen 56-letni lastnik, ki jo je pripeljal v Gorjansko. Veliko pozornosti sta pritegnili tudi Alfa Romeo Giulietta Spider Veloce letnik 1960 in Alfa Romeo Giulia Spider letnik 1962, navajajo v klubu Kraški gadje.

Komentarjev 1
  • beez 06:11 29.maj 2012.

    Končno so se lastniki zbrali še kje drugje, ne samo na servisu.:)