Slovenija > Črna kronika
422 ogledov

Na primorki huda prometna nesreča

Nesreča na primorski avtocesti Dolenjskanews.com
Na primorski avtocesti med Lomom in Uncem v smeri proti Kopru so v prometni nesreči štiri osebe izgubile življenje.

Policijska uprava Ljubljana je bila o prometni nesreči na primorski avtocesti pri kraju Logatec obveščena okoli 11.30 ure. V nesreči so bili udeleženi voznik tovornega vozila znamke Man (cisterna za prevoz nevarnih snovi, ki je bila prazna in neočiščena), ki je po nesreči peš kraj zapustil
ter 43- letni voznik, državljan Romunije, osebnega vozila znamke Dacia duster, ki je umrl na kraju nesreče.

"V nesreči so umrli tudi 34 in 60 letni ženski ter 5-letni deček, vsi državljani Romunije, potniki v vozilu Dacia duster," je za Žurnal24 povedala Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. V nesreči je bilo udeleženo še osebno vozilo znamke VW Golf, ki ga je vozil 52-letni voznik. Z 51-letno sopotnico (oba sta državljana Romunije) sta oba utrpela lažje telesne poškodbe.  

Nesreča na primorski avtocesti | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

Nesreča na primorski avtocesti | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

 

 

 

 

 

 

 

Voznik tovornega vozila odšel s kraja nesreče

Policija zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče naproša vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na interventno številko 113 ali anonimni telefon  080 1200.

"Prav tako policija išče voznika tovornega vozila, ki je s kraja nesreče odšel peš. Slednji je oblečen v modre hlače in rdečo majico," je še navedla Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. Voznika Petrolove cisterne še do večera policija ni našla, podatkov o njem ne izdajajo.

Promet sprostili šele malo pred 18. uro

Zaradi prometne nesreče je bil promet na omenjenem odseku močno oviran dobre štiri ure, po šestih urah so odsek odprli za ves promet. 

Nesreča na primorski avtocesti | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

 

Letos že 62 žrtev

Ob današnji hudi prometni nesreči, ki je terjala štiri življenja, in po 
tragičnem vikendu, ko so v prometnih nesrečah izgubile življenje še tri osebe, policisti znova opozarjajo na previdno in varno vožnjo! Prometna varnost je v letošnjem letu nekoliko slabša kot v enakem obdobju preteklega leta. Vključno z današnjim dnem je namreč umrlo 62 oseb, lani v enakem obdobju pa 50.

Izstopajoči vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami so neprilagojena hitrost glede na prometne razmere, stanje vozišča idr., nepravilna stran in smer vožnje (velikokrat v povezavi s psihofizičnim stanjem povzročitelja in neupoštevanje pravil o prednosti. Večina teh nesreč se zgodi na vzporednih cestah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 38
  • dragec 08:32 15.julij 2015.

    Ukinite AVP, Ali nazaj pripeljati Franca Pojbiča (brata poslanca IQ - 0). Franc je največji stručko za promet????

  • Ljubo Stamenkovic 16:05 14.julij 2015.

    jaz mislim, da se od voznikov vse preveč zahteva. Na kratko delodajalce ne zanima varnost: si zmatran, zaspan, bolan lahko bi še in še naštevau. njih zanima samo denar, ko se pa to zgodi, se pa vsi skrijemo, saj meni ...prikaži več se to ne more zgodit; to mi mislimo AMPAK?????

  • zdrej 09:25 14.julij 2015.

    @banjaZanimiva je ta situacija na A5, kjer se uvozi končajo z ograjo, ki ima zaključek pri voznem pasu. Tam ni te opcije. @zurnalcekMogoče odstavni pas res ni utrjen, vendar vzdrži vožnjo kakega tovornjaka, če je občasno na ...prikaži več njem parkirano par sto komada :-).