Avto > Na Štrom
519 ogledov

4xe je nova oznaka, ki se jeboste morali navaditi pri Jeepu

jeep renegade in compass 4xe
1/17
Jeep
Jeep je predstavil priključno hibridni različici svojih najmanjših modelov renegada in compassa, ki sta obe označeni z 4xe.

Kot pravijo pri Jeepu, oba novinca prinašata višje zmogljivosti in vozno dinamiko kot katerikoli renegade ali compass doslej in pod sloganom »Go anywhere, do anything« lahko pripeljeta tudi na težji teren, dobro a se znajdeta tudi po mestu.

Jeep Renegade Avto Jeep renegade: najbolje se počuti na asfaltu, a se ne boji kolovoza

jeep renegade in compass 4xe | Avtor: Jeep Jeep

Renegade in compass 4xe pod motornim pokrovom skrivata kombinacijo 1,3-litrskega turbobencinskega štirivaljnika spredaj in elektromotorja zadaj, ki se napaja iz litij-ionske baterije s kapaciteto 11,4 kilovatne ure, ki je vgrajena pod zadnjo klop. Ta se, kot je običajno za priključne hibride, lahko polni z rekuperativnim zaviranjem med vožnjo, na hišnem omrežju, javni polnilnici ali s pomočjo dveh različic trifaznega zidnega polnilnika. Pametni polnjenje omogoča tudi upravljanje s pomočjo infozabavnega sistema uconnect ali lastnikovega pametnega telefona.

Jeep compass Jeep Avto Compass se je usmeril proti Evropi

Dve različni moči

Na voljo sta dve moči. Turbobencinski motor lahko razvija 95 ali 132 kilovatov, elektromotor pa enačbi v vsakem primeru doda 44 kilovatov, tako da sistemska moč znaša 139 kilovatov v različicah limited in 176 kilovatov v različicah trailhawk in S. Navor je bolj enoten, saj v vsakem primeru gre za kombinacijo 270 njutonmetrov iz bencinskega in 250 njutonmetrov in elektromotorja.

Jeep Cherokee Avto Posebnež, ki stavi na civiliziran pristop

Najvišja hitrost zgolj z elektromotorjem ob dosegu okrog 50 kilometrov znaša 130 kilometrov na uro, kot hibrida pa lahko oba modela dosežeta prepovedanih 200 kilometrov na uro. Oba priključna hibrida sta na voljo tudi s tremi načini vožnje, električnim, ki je primeren za križarjenja po mestnih središčih. Hibridnim za največjo učinkovitost v vseh pogojih in »E-save«, ki varčuje baterijo in jo tudi bolj intenzivno polni.

jeep renegade in compass 4xe | Avtor: Jeep Jeep

A ker gre za terenca, ki naj bi suvereno premagovala tudi zelo zahtevne poti, sta opremljena tudi z načini štirikolesnega pogona, ki se v tem primeru imenuje eAWD, in tako kot v drugih jeepih vključuje programe »auto, snow, mud&sand in rock« ter »4WD lock, 4WD low in hill descent control«.

Jeep Wrangler Sahara Avto Tole dobite, če starčku zamenjate notranje organe

jeep renegade in compass 4xe | Avtor: Jeep Jeep

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.