Avto > Na Štrom
28706 ogledov

Baterija, ki bo žebelj v krsto bencinskih in dizelskih motorjev

Tesla logo Profimedia
Elon Musk in Tesla že kujeta nov načrt, ki bo električne avtomobile še bolj potisnil v ospredje.

Tesla načrtuje novo baterijo, ki bo zasnovana tako, da bo zdržala milijon milj uporabe oziroma 1,6 milijona kilometrov. In to po isti ceni, ali še manj kot stane bencinsko vozilo, obljublja šef proizvajalca ameriških vozil Elon Musk. Novico so sicer agenciji Reuters razkrili viri v podjetju.

Renault twingo Z.E. Pomembna novost Avto Ta električni avto bodo po novem izdelovali v Sloveniji

Tesla načrtuje, da bo na Kitajskem predstavil novo nizkocenovno baterijo z dolgo življenjsko dobo in jo vgradil v svoj sedanji model 3. Baterija naj bi bila na Kitajskem na voljo že letos ali na začetku naslednjega leta. Pričakovanja so, da bo tesla model 3 cenovno konkurenčen bencinskim modelom, nova baterija pa bo tudi po koncu življenjske dobe avtomobila še naprej v drugi in tretji življenjski dobi služila v električnem omrežju.

Tesla logo | Avtor: Profimedia Profimedia

BMW i4 BMW Avto Prvi uradni namig, kakšen bo električni BMW i4

Izvršni direktor Tesle Elon Musk sicer že mesece draži vlagatelje in tekmece, obljublja pa, da bo pomemben napredek na področju tehnologije baterij razkril že konec maja.

Cilj družbe Tesla je z globalnim voznim parkom ustvariti tudi električno omrežje, torej, da bi se njihova električna vozila po vsem svetu povezala z omrežjem in si delila električno omrežje s statusom elektroenergetskega podjetja. S tem bi konkurirali tudi tradicionalnim ponudnikom energije, še pravijo viri.

Renault morphoz koncept Spreminja obliko Avto Renault pokazal naslednjo generacijo električnih vozil

Nova baterija poimenovana "milijon milj" je postavljena v središče Tesline strategije in je bila razvita skupaj s kitajskim podjetjem Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL).

Tesla tovarna v Fremontu | Avtor: Tesla Tesla

Superpolnilnica Tesla Avto Dobra novica za vse, ki z vozili tesla potujete v Srbijo

Sčasoma bodo izboljšane različice baterije, z večjo gostoto energije in zmogljivostjo shranjevanja ter še nižjimi stroški, predstavljene v novih vozilih znamke Tesla tudi na drugih trgih. Iz Tesle uradnega komentarja niso želeli podati.
Teslin načrt je lansirati nov akumulator najprej na Kitajskem, njegova širša strategija repozicioniranja podjetja pa še ni bila sporočena. 

Električni avto Avto Zaradi nove zakonodaje bo marsikdo kupil električni avto

Tesla logo | Avtor: Profimedia Profimedia

Nove baterije bodo vsebovale manj kobalta ali pa bodo brez kobalta, ki je najdražji element v baterijah. Bodo pa uporabili več kemičnih dodatkov, drugih materialov in prevlek, ki bodo omogočili shranjevanje več energije za večji doseg električnega vozila.
Tesla načrtuje tudi uvedbo novih visokohitrostnih avtomatiziranih postopkov izdelave baterij, ki so namenjeni zmanjšanju stroškov dela in povečanju proizvodnje v "tera tovarnah", približno 30-krat večjih od Tesline giga tovarne v "Nevadi."

VW up! Avto Prihajajo poceni električni avtomobili

Tesla že tri četrtletja zapored poroča o dobičku iz poslovanja, s čimer je letos skoraj podvojila svojo ceno delnic. Kljub temu so Muskovi ambiciozni načrti za širitev odvisni od povečanja tako dobička kot obsega prodaje.

 

Komentarjev 27
  • simon5 09:07 21.maj 2020.

    obljub in napovedi o električnih rešitvah je bilo veliko. Dejstvo pa je da električna vozila ostajajo draga in povzročajo visoke CO2 izpusta tako v sami proizvodnji kot tudi v uporabi. Vsi tudi pozabljamo potrebo po izgradnji infrastrukture... Toplotni izkoristek električnega ...prikaži več avtomobila je nižji od bencinskega. In elektrika ni obnovljiv vir energije. V svetovnem merilu je 74% električne energije proizvedene iz fosilnih goriv. 95% vodika je proizvedenega iz fosilnih goriv.

  • Avatar Beantissa
    Beantissa 00:55 20.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • ode 18:50 19.maj 2020.

    Nova baterija bo v stvari rezervoar utekočinjene elektrine (Q), ki jo bomo natočili na posebnih polnilnih postajah, podobno, kot natočimo utekočinjeni plin, v par minutah.