Avto > Na Štrom
2504 ogledov

Elon Musk za volanom novega volkswagna: "Kar v redu"

Musk in Diess Volkswagen
Video, kako lastnik Tesle Elon Musk v družbi vrhovnega šefa Volkswagna preizkuša nemški avto.

Elon Musk je prejšnji teden obiskal Nemčijo, saj je želel na lastne oči in ušesa dognati, v kateri fazi je trenutno gradnja Tesline "gigatovarne" pri Berlinu, iz katere bo znamka zalagala evropski trg s kapaciteto do kar 500 tisoč avtov letno.

Kot poroča Autonews Europe, pa se je med neuradnim delom obiska na nekem majhnem letališču v Brunswicku za polni dve uri srečal tudi z vrhovnim šefom koncerna Volkswagen Herbertom Diessom. O čem sta govorila pozno zvečer, ni jasno, so pa viri povedali, da si je Musk od blizu ogledal povsem novi električni križanec ID.4, v dežju pa se je zapeljal z električnim ID.3. 

Pri Volkswagnu so kasneje potrdili srečanje med Diessom in Muskom, na uradnem profilu Twitterja so celo objavili kratek video prijateljskega pogovora iz avta, med katerim Diess Musku razlaga lastnosti avta. V nekem trenutku Musk pove, da ima ID.3 "kar v redu" volan za nešportni avto, Diess pa mu pojasni, kakšne asistenčne sisteme so vgradili vanj. Videti je tudi, da je Musk v nekem trenutku skušal spraviti avto na letališki stezi malce izven linije. "Kaj pa se lahko zgodi?" je hitel miriti Diessa, ki se je hehetal na sovoznikovem sedežu. 

Diess je sicer v javnih nastopih v preteklosti že večkrat pel hvalo Musku, Meni namreč, da bo prihod Tesline tovarne v Nemčijo precej prevetril in pomagal pri transformaciji etablirane nemške industrije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.