Avto > Na Štrom
1347 ogledov

Honda nabila križanca z elektroni

honda HR-V
1/9
Honda
Honda je prenovila HR-V, svoj najmanjši križanec, s katerim nastopa v razredu B SUV. Odslej na voljo le s hibridnim pogonom, v Evropo pa pride konec leta.

Honda HR-V je torej tretji model CR-V in jazz, ki so ji namenili njihov hibridni pogonski sklop e:HEV in je novi korak na poti Hondine obljube, da bo do leta 2022 elektrificirala vse svoje modele.

Honda HR-V Avto Honda HR-V: Tiha voda bregove dere

honda HR-V | Avtor: Honda Honda

 Konkretnih podatkov o pogonskem sklopu in njegovi moči niso objavili, a lahko sklepamo, da bo bliže jazzovemu, ki je sklop 72-kilovatnega bencinskega motorja in 80 kilovatnega elektromotorja in v katerem bencinski motor pretežno skrbi za napajanje elektromotorja, na kolesa pa se neposredno priklopi le pri visokih hitrostih.

Honda jazz Avto Kaj ima novi jazz od formule 1?

Oblikovna oddaljitev od predhodnice

Honda HR-V se je z novo generacijo oblikovno močno oddaljila od predhodnice in se oblikovno, tako kot druge najnovejše honde, podreja konceptu funkcionalnosti in lepote. Na karoseriji izstopajo predvsem drzna integrirana maska, dolg pokrov motorja ter ostre precej navpične bočne linije. Pokrov motorja je precej nizek in ploskovit, nadaljuje pa se tudi v nizko ramensko linijo, ki pušča prostor precej velikim steklenim površinam.

honda HR-V | Avtor: Honda Honda

Po zaslugi premišljene vgradnje hibridnih komponent je nova honda HR-V ohranila prostornost predhodnice. Za notranjost je značilna minimalistična estetika s premišljeno postavljenimi elementi, ki povečajo občutek prostornosti, ki ga podpirajo tudi ravne linije armaturne plošče. K dobremu počutju potnikov pripomore tudi sistem usmerjanja zraka iz zračnikov v obliki črke L, ki so vgrajeni v zgornje vogale armaturne plošče in ki ustvarijo zaveso svežega zraka nad potniki in poleg njih.

Honda CR-V Preizkus Avto Hibrid, ki ne potrebuje menjalnika

Honda HR-V je ohranila tudi znamenito »Magic Seats« ureditev zadnje klopi, ki omogoča dvig sedalne površine zadnje klopi, pred katero nastane prostor za odlaganje predmetov, seveda pa se lahko klop zloži tudi v dno povečanega prtljažnika.

honda HR-V | Avtor: Honda Honda

hoda e Honda Avto Hondin mestni električar končno v Sloveniji
Komentarjev 1
  • Valter Barba 16:28 18.februar 2021.

    Glede oblike so pa res mimo usekali, najprej sem dobl asociacijo na ribjo konzervo. To ni Honda!