Avto > Na Štrom
8073 ogledov

Kia predstavila svoj novi ponos

Kia EV9
1/17
Kia
Kia je električni EV9 v obliki koncepta predstavila novembra 2021 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, zdaj pa je pred nami serijska različica.

EV9 bo največji električni SUV model v ponudbi Kia. Ime EV9 izhaja iz Kiine nomenklature električnih vozil, ki združuje predpono 'EV' (električno vozilo) s številko '9', ki predstavlja segment modelov v Kiini paleti električnih modelov.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Prenovljena kia XCeed Novost Avto Prenovljeni kia Xceed s posebnimi lučmi

EV9 v dolžino meri skoraj pet metrov, medosna razdalja s 3,1 metra dolžine obljublja obilo prostora v kabini in prtljažniku, neuradno pa naj bi bil na voljo s šestimi ali sedmimi sedeži. Oblika je bila najavljena že s konceptom. Gre za oblikovalsko identiteto poimenovano »Opposites United«.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Kia EV9 Nove informacije Avto Kia najavlja svoj najdražji model

Kar zadeva notranjost, bo potnikom z dvema 12,3-palčnima zaslonom, kot opisujejo pri znamki, ponujal "mirnost, mir in dobro počutje". Električni SUV sicer temelji na električni platformi E-GMP, razviti v sodelovanju s Hyundaijem in ima zdaj že znani električni sistem 800 V, ki omogoča zelo hitro polnjenje baterije.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Električna ofenziva

Po pričakovanjih naj bi ponudba vključevala tako osnovno različico z 200 KM, kot tudi izjemno zmogljivo različico s 400 KM in štirikolesnim pogonom (uradne podrobnosti bodo objavljene kasneje). Odvisno od različice bo doseg z enim polnjenjem baterije po prejšnjih napovedih od 354 do 467 kilometrov.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Kia Niro Pri nas Avto Z enim imenom smo dobili kar tri modele

S krepitvijo ponudbe električnih vozil želi južnokorejska znamka do leta 2030 doseči letno prodajo 1,2 milijona električnih avtomobilov. To je 36-odstotno povečanje glede na prejšnjo zavezo podjetja. Velik del te prodaje, približno 80 odstotkov, bo prišel iz Severne Amerike, Evrope, Južne Koreje in Kitajske. V teh regijah družba napoveduje, da 45 odstotkov vozil, ki jih bo prodala do konca desetletja, ne bo imelo motorja z notranjim zgorevanjem.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Kia Rio Napoved Avto S cenikov bo izginil eden zadnjih tako dostopnih avtov

Kia je sicer lani objavila svoje električne načrte, ki predvidevajo 14 novih EV do leta 2027.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.