Avto > Na Štrom
51403 ogledov

Kitajski pohod v Slovenijo, prihaja nova znamka

Voyah free
1/7
Žurnal24
Pri podjetju Plan-Net Avto, kjer pri nas tržijo kitajsko znamko električnih vozil Aiways, so na svojih družabnih omrežjih najavili prodajo nove, tokrat premijske kitajske znamke vozil.

Pri podjetju Plan-Net Avto, kjer že tržijo model aiways U5, pred časom pa so nam s prototipom najavili tudi prihod modela U6 v letu 2023, bodo zdaj prodajali še znamko vozil Voyah. Gre za premijski avtomobil kitajskega državnega proizvajalca avtomobilov Dongfeng Motor Corporation.

Voyah free | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Bojan Tavčar, ki je vodja prodaje pri PLAN-NET, generalnemu uvozniku za znamko Voyah pri nas, je za Žurnal24 povedal: "Avto je že tukaj. Prodajo začnemo po 1. maju, takrat bodo znane tudi cene, prodajni pogoji in specifikacije. Mi bomo pooblaščeni tudi za servis vozil. Lahko povem še, da to ni zadnja kitajska znamka, ki jo bomo pripeljali v Slovenijo."

Voyah free | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Test modela aiways U5 lahko preberete tukaj.

Voyah je specializiran za oblikovanje in razvoj električnih vozil. Ob predstavitvi znamke leta 2020 sta bila predstavljena dve konceptni vozili, kupe i-land in -free. Leta 2021 je bil predstavljen serijski model voyah free, ki ga bodo sodeč po objavi na družabnih omrežjih kmalu prodajali tudi v Sloveniji. Znano je, da je bil dizajn vozil znamke Voyah razvit v sodelovanju s slavnim oblikovalskim podjetjem ItalDesign. Obe konceptni vozili predstavljata predogled proizvodnih avtomobilov Voyaha v naslednjih letih, začetni koncept in proizvodni avtomobili pa sta izdelana na Dongfengovi električni platformi Essa.

Voyah free | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Voyah free je sodeč po zapisih na spletu na voljo kot 100-odstotno električno vozilo in priključni hibrid. Moč električnega pogona pri električnem modelu je 360 kW (489 KM), pogon je štirikolesni, pospešek od 0 do 100 km/h 4,4 sekunde in doseg 500 kilometrov. Na norveški spletni strani so zapisani tudi podatki o garanciji, in sicer je garancija na paket baterij osem let oziroma 160.000 kilometrov. Na Norveškem je Voyah postavil tudi pooblaščeno servisno-vzdrževalno mrežo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar karjola
    karjola 06:11 25.april 2023.

    To pomeni da ti po 8ih letih crkne baterija in vržeš proč 60 jurjev .... In avto sam je vse prej koz ekološki .....