Avto > Na Štrom
11763 ogledov

Kitajski proizvajalec avtov "zbežal" s Kitajske v Nemčijo

Aiways U6 Aiways
Znamka Aiways, ki jo poznamo tudi v Sloveniji, zapušča domači kitajski trg in se osredotoča na Evropo. Doma je preprosto preveč konkurence.

Po poročanju Autocarja so se pri znamki električnih avtov Aiways iz Šanghaja odločili za dramatičen strateški preobrat. Znamka električnih vozil bo preselila svojo glavno pisarno v Nemčijo, poroča britanski medij na podlagi zanesljivega vira. V Nemčiji so sicer že doslej imeli svoj razvojni center.

Aiways naj bi hkrati povsem zapustil kitajski trg zaradi "velikanskega cenovnega pritiska in konkurence". Prodajo svojih vozil bodo koncentrirali na Evropo, predvsem nemški trg, še dodaja vir.

Pred časom smo testirali model aiways U5. Kaj smo ugotovili o njem?

Gre za potezo, ki gre z roko v roki napovedanemu vstopu podjetja Aiways na borzo, ta se bo po napovedih zgodila do konca letošnjega leta. Družba je nedavno menjala vodstvo, ki je očitno začelo vleči odločne poteze, kako sedem let staro in ambiciozno znamko električnih vozil učvrstiti na zemljevidu avtomobilske industrije. 

Aiways poznamo tudi v Sloveniji, kjer sta na prodaj kompaktni križanec U5 in kupe-križanec U6. Oba naj bi še naprej izdelovali v azijskih tovarnah. 

MG Aiways U5 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Aiways U6 | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • Avatar Garancija
  Garancija 07:32 20.maj 2024.

  Počasi spoznavamo nasilnost kitajcev,ste hoteli majice po 1 euto,zdaj boste dobili poceni el.avtomobile,pa vsa zahodna industrija bo pogorela zadadi njih,to je v bistvu ekonomska vojna

 • Ender3 20:43 19.maj 2024.

  Jim bodo nabili carino pa bodo še vedno cenovno bolj konkurenčni kot, evropski proizvajalci..

 • Toma 20:13 19.maj 2024.

  Po tamponih?