Avto > Na Štrom
3849 ogledov

Naslednik micre kot napoved veliko cenejših električnih vozil

Nissan micra Nissan
Naslednik micre bo izdelan na električni platformi, ki si jo bo delil z novim, retro oblikovanim renaultom 5.

Nissan bo predstavil popolnoma električnega naslednika svojega majhnega avtomobila micra, ki bo temeljil na novi platformi za električna vozila, ki si jo bo delil s prihajajočim električnim renaultom 5.

Novinca bodo oblikovali pri Nissanu, zasnoval ga bo partner zavezništva Renault. Tudi izdelovali ga bodo v Renaultovi mreži tovarn ElectriCity, in sicer v Douaiju v Franciji.

Baterijsko-električna mala kombilimuzina bo torej izdelana na platformi CMF-BEV, zavezništva Renault-Nissanovo, ki jo je vodstvo napovedalo v četrtek, ko so predstavili skupni načrt elektrifikacije v vrednosti 23 milijard evrov.

Nissan micra Nova micra Avto Nova nissan micra iz ozadja v ospredje

Iz Nissana so sporočili, da se bo mestni električni avtomobil cenovno ujemala z avtomobili z motorjem z notranjim zgorevanjem. "To je eden najbolj konkurenčnih segmentov v Evropi," je med predstavitvijo dejal Ashwani Gupta, direktor Nissana. "Če želite imeti v tem razredu električni avtomobil, morate biti konkurenčni glede zmogljivosti in cene. CMF-BEV bo zelo konkurenčen."

Nissan micra | Avtor: Nissan Nissan

Platforma CMF-BEV nosi več kot 60 odstotkov delov platforme motorjev z notranjim zgorevanjem CMF-B, ki jih uporabljajo avtomobili zavezništva, kot sta renault clio in nissan juke, je dejal Gupta.

Nissan micra Avto Motor, ki micri »paše kot ulita srajca«

Generalni direktor Renaulta Luca de Meo je dejal, da je platforma zasnovana za avtomobile, ki so dolgi od 3,9 metra do 4,2 metra in da bo imela prostor za baterijo, ki je nekoliko večja od 50 kilovatnih ur. To pomeni doseg z enim polnjenjem okoli 400 kilometrov.
Platformo je opisal kot ključno za zmanjšanje stroškov. Stroški naj bi bili na račun nove platforme 33 odstotkov nižji od tistih na platformi za majhne avtomobile, kot je renault zoe. "To je najboljša kompaktna EV platforma na svetu," je dodal.

Premiera leta 2024

Platformo CMF-BEV bodo uporabljale znamke Renault, Nissan, Dacia in Alpine, na njej pa bodo na leto izdelali okoli 250.000 avtomobilov. To je majhna številka, kar nakazuje, da bodo to avtomobili, izdelani za Evropo.

Nissanova vizija za leto 2030 Novosti Avto Nissanov velikopotezni načrt

Prvi avtomobil, ki bo uporabljal platformo CMF-BEV, bo predstavljen leta 2024, so sporočili iz zavezništva, vendar za zdaj še ni znano, kateri avtomobil bo to. Renault je že napovedal, da bo retro oblikovani renault 5 predstavljen leta 2023.

Renault 5 EV | Avtor: Renault Renault

Po podatkih analitičnega podjetja avtomobilskega trga JATO Dynamics se je pri Nissanu v zadnjih letih zmanjšalo povpraševanje po micri, prodaja male kombilimuzine pa je padla za 9 odstotkov. Lani so v Evropi prodali 34.847 enot modela micra. Micro trenutno izdelujejo v Renaultovi tovarni v Flinsu v Franciji.

Strategija Renaulta, Nissana in Mitsubishi Motorsa Veliko razkritje Avto Renault, Nissan in Mitsubishi Motors razkrili veliki načrt

Proizvodnja sedanjega modela se je začela leta 2017, ko so pri Renaultu predvideli, da bodo na leto izdelali okoli 132.000 enot.

Komentarjev 1
  • peter7 14:44 01.februar 2022.

    Včasih je imel Reno akcijo in je odkupoval - v ceno vzel staro vozilo in dodal kar lep znesek. Če bi imeli danes že pripravljene petke, micre ... in se poslužili akcije, nikakor ne bi odpuščali, ampak bi zaposlovali. In ...prikaži več tako se ljudje nebi vozili v uvoženih starih avtomobilih, ki smrdijo, da kar ne moreš verjet kako gre to na tehničnem čez filter 🙃🤷🙆