Avto > Na Štrom
1307 ogledov

Nissanov velikopotezni načrt

Nissanova vizija za leto 2030
1/16
Nissan
Evropa je v prvi vrsti Nissanove nove dolgoročne strategije za pospešeno elektrifikacijo. Razkrili so, kaj lahko pričakujemo na cestah v naslednjih letih.

Načrt »Ambition 2030« je začetek Nissanovega cilja, da do poslovnega leta 2050 postane ogljično nevtralen skozi celoten življenjski cikel svojih izdelkov, v kar so vključene naslednje točke. Do konca poslovnega leta 2023 bo Nissan za vse svoje osebne avtomobile v Evropi ponujal elektrificirano možnost, do poslovnega leta 2026 pa bo več kot 75 odstotkov njegovih prodanih avtomobilov elektrificiranih.

Nissanova vizija za leto 2030 | Avtor: Nissan Nissan

nissan qashqai Nissan Avto Nissan svojo najbolj vročo novost predčasno pripeljal v Slovenijo

Nissan je ob razkritju svoje strategije 2030, med drugim razkril tudi oblikovalsko študijo »Chill out«, ki napoveduje prihodnjega električnega križanca, ki ga bodo izdelovali v Veliki Britaniji.

Nissanova vizija za leto 2030 | Avtor: Nissan Nissan

nissan ariya Prvi vtisi Avto V Sloveniji za nekaj ur gostoval električar, ki napoveduje novo ero

Študija križanca nove generacije, uporablja konstrukcijsko osnovo Zveze CMF-EV ter ponuja odlične pospeške in edinstven občutek nadzora, navajajo pri Nissanu, kjer so izpostavili tudi odlično aerodinamičnost, dinamične vozne lastnosti, napredne varnostne tehnologije ter uporabno in udobno notranjost.

Nissanova vizija za leto 2030 | Avtor: Nissan Nissan

nissan Z Avto Nissan je predstavil športnika, ki se z golo močjo upira električnemu času

Hkrati Nissan načrtuje tudi nov obrat obnove baterij za Evropo.

Nissanova vizija za leto 2030 | Avtor: Nissan Nissan

nissan qashqai Za volanom Avto V Sloveniji tretja generacija japonske uspešnice

Izhajajoč iz uspeha modela leaf, prvega množičnega električnega osebnega avtomobila na svetu, bo Nissan svojo inovativno tehnologijo e-power kmalu uvedel tudi v nova modela qashqai in X-trail. S skorajšnjim prihodom povsem električno gnanega križanca ariya in v prihodnje še električnega enoprostornika townstar, pa se že izrisuje podoba popolnoma elektrificirane ponudbe osebnih avtomobilov v Evropi.


 

Komentarjev 1
  • Avatar Likkastella
    Likkastella 23:59 10.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m