Avto
6831 ogledov

Nissan je predstavil športnika, ki se z golo močjo upira električnemu času

nissan Z
1/21
Nissan
Avtomobili z motorji na notranje zgorevanje se očitno poslavljajo, a to ne pomeni da so že odšli. To gotovo dokazuje Nissanov novi izdelek, športni kupe nissan Z, ki nadaljuje legendarni izročilo japonske znamke.

Njegov videz vam bo  morebiti takoj znan, saj je serijski Nissan Z skoraj enak kot lanska študija Z proto, ki so ji namenili le nekaj manjših sprememb. Še najbolj očitna sprememba v primerjavi s študijo je spojler na zadnjih vratih, ki je nastopu nissana Z, ki na ceste zapelje z modelnim letom 2023, dodal še za kanček več agresivnosti.

Toyota Supra Test supre Avto Supra, nekaj najboljšega ta hip na naših cestah

nissan Z | Avtor: Nissan Nissan

Kot je napovedala že študija se novi nissan Z močno naslanja na svojega legendarnega starodobnega predhodnika, kar pomeni, da je po njem podedoval tudi dolgi pokrov motorja, razpotegnjeno silhueto in mišičaste linije.

nissan ariya Prvi vtisi Avto V Sloveniji za nekaj ur gostoval električar, ki napoveduje novo ero

Serijski avtomobil bo obdržal tudi masko, ki je na študiji vzbujala mešane občutke, ter žaromete z ostrimi koti in zaokroženimi led dnevnimi lučmi, ki spominjajo na model fairlady 240ZG iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Zunanjosti so sicer namenili tri enobarvne in šest dvobarvnih kombinacij laka.

nissan Z | Avtor: Nissan Nissan

Kombinacija sodobnega in starodobnega

Historičnim oblikam zunanjosti sledi tudi notranjost, ki so ji po eni strani namenili sodobno interpretacijo kopita starodobnega vzornika, po drugi strani pa so jo opremili z vsem, kar se danes v avtomobilu pričakuje. Pred voznikom se tako nahaja 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča, nad sredinsko konzolo pa je zaslon infozabavnega sistema.

nissan qashqai Nissan Avto Nissan svojo najbolj vročo novost predčasno pripeljal v Slovenijo

Po drugi strani pa se nad sredinskim zaslonom tako kot v tradicionalnih športnih avtomobilih nahajajo trije majhni analogni merilniki, ki prikazujejo tlak vstopnega zraka, vrtljaje turbine in električno napetost. Tudi notranjost bo na voljo v več barvah: modri, grafitni ali rdeči.

nissan Z | Avtor: Nissan Nissan

O motorju se je vse od predstavitve študije močno ugibalo in pri Nissanu so poskrbeli, da bencinskih zasvojencev ne bo razočaral. Pod pokrovom bo namreč deloval 3-litrski biturbo motor V6 z močjo 400 'konjev' in navorom 475 njutonmetrov, ki bo na voljo v kombinaciji z dvema menjalnikoma.

BMW Z4 Dva značaja Avto Avto, ki mi je ostal lani v spominu

Manj veščim obvladovanja velike moči in navora bo na voljo 9-stopenjski samodejni menjalnik, vešči pa si bodo lahko omislili šeststopenjski ročni menjalnik, ki bo na voljo v kombinaciji z okrepljeno kardansko gredjo iz kompozitnih materialov in samodejnim vmesnim plinom za izenačevanje vrtljajev.

nissan Z | Avtor: Nissan Nissan

V primerjavi z neposrednim predhodnikom so novemu nissanu Z namenili tudi izboljšane blažilnike z večjim premerom, ki za 20 odstotkov izboljšujejo blaženje udarcev, novo geometrijo pa so namenili tudi aluminijasti premi z dvema trikotnima vodiloma.

Nissan Juke Avto Veliko uporabnejši od originala

Med vožnjo skozi ovinke vozniku pomagata tudi okrepljena struktura karoserije in električni volanski servo, za učinkovito ustavljanje pa poskrbijo zavore s štirimi bati spredaj in dvema zadaj.

nissan Z | Avtor: Nissan Nissan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.