Avto > Na Štrom
41918 ogledov

Preobrat pri VW, vrača se priljubljeni avto

Volkswagen e-golf Volkswagen
Potem, ko so uresničitev projekta Trinity z leta 2016 preložili na leto 2030, pri Volkswagnu baje načrtujejo novo generacijo električnega golfa.

Iz Volkswagna namreč prihajajo novice, da bi lahko lansirali novo baterijsko električno različico golfa ali tiguana, s čimer bo povečali ponudbo električnih avtomobilov v svojem modelnem programu.

Volkswagen logo Trinity Avto VW potegnil radikalno potezo

Nemški Handelsblatt na osnovi virov iz podjetja poroča, da bo električni golf ali tiguan zasnovan na električni platformi MEB, izdelovali pa ga bodo v domači tovarni v Wolfsburgu, kjer izdelujejo tudi bencinske in dizelske različice obeh modelov.

Projekt volkswagen trinity | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Novi električni avtomobil naj bi bil na trgu še pred letom 2026, kar bi wolfsburški tovarni zagotovilo delo s polnimi zmogljivostmi tudi potem, ko bodo evropski kupci z avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem bolj množično prehajali na avtomobile z elektromotorji.

VW ID. buzz Za volanom Avto Prvič za volanom električnega ID.buzza

Volkswagnov izvršni direktor Oliver Blume menda resno razmišlja, če je res pametno ostati pri načrtu, po katerem naj bi v bližini Wolfsburga zgradili 2 milijardi evrov vredno novo tovarno, v kateri bodo izdelovali električne avtomobile z dolgim dosegom in naprednimi možnostmi avtonomne vožnje. Lahko bi namreč uporabili že obstoječo tovarno.

VW e-golf | Avtor: PRIMA PRIMA

Volkswagen e-golf Uradni taksi MOL Avto e-golf: uradni taksi MOL se bo lahko odpeljal do Kopra in nazaj

Novi električni avtomobili s kodnim imenom trinity naj bi bili zasnovani na novi platformi, ki jo bo upravljal softver in ji bo zagotavljala napredne možnosti avtonomne vožnje. Gradnja nove tovarne naj bi se po načrtih začela prihodnje leto, prvi modeli iz programa trinity pa naj bi iz nje po prvotnih načrtih pripeljali že leta 2026. Blume naj bi zdaj načrtoval prestavitev projekta na konec desetletja, saj novega softvera ne bodo razvili pravočasno.

volkswagen ID.3 | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Njegov predhodnik Herbert Diess se je zavzemal za gradnjo nove tovarne, v kateri bi močno skrajšali čas za izdelavo avtomobilov in jo po storilnosti postavili ob bok tovarni podjetja Tesla Motors v bližini Berlina. Blume, ki je septembra zamenjal Diessa, je delavcem v internem pismu sporočil, da bodo v vodstvu v luči nove gospodarske situacije premislili o smiselnosti hitre uresničitve teh načrtov.

Volkswagen ID aero Novost Avto Pozabite passata, tukaj je VW aero

Volkswagen je sicer električni e-golf na starejši platformi izdeloval od leta 2014 do leta 2020, ko ga je nasledil na platformi MEB zasnovani volkswagen ID.3. Nekaj e-golfov je kljub temu še vedno na voljo in do septembra letos naj bi jih prodali 117.

Komentarjev 4
 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 21:10 22.november 2022.

  Sem se že veselil, da bodo obudili "Hrošča" oz. Beetla.

 • mirror 21:02 22.november 2022.

  Kdo pa bo kupil to drago zadevo?

 • Toma 19:21 22.november 2022.

  Kam se vrača, na smetišče?