Avto > Na Štrom
3089 ogledov

Prvič se je zgodila situacija iz prihodnosti

GM Cruise
V ZDA se je prvič pripetila prometna situacija iz prihodnosti. Policisti so namreč poskušali ustaviti robotski taksi, ki ga razvija GM-ovo hčerinsko podjetje Cruise.

Marsikomu izmed nas se je zgodilo, da je v mestu, močno osvetljenem z javno razsvetljavo, vozil brez prižganih luči. Tokrat pa se je zgodilo, da je brez prižganih luči ponoči v San Franciscu vozil avtomobil brez voznika.

Volkswagen I.D. BUZZ Avto Šef Volkswagna: "Avtonomna vožnja bo bolj spremenila avtomobile od elektrifikacije."

Dva policista sta namreč pred rdečo lučjo ustavila za robotskim taksijem, ki so ga na osnovi električnega chevroleta bolta izdelali pri podjetju Cruise. Avto je imel ugasnjene luči in policista sprva nista vedela, kaj storiti. Na videu naključnega opazovalca namreč lahko vidimo, da je policist pogledal v notranjost, potem pa si je zaman prizadeval, da bi odprl voznikova vrata. Ob zeleni luči je avtomobil seveda speljal, vendar ni peljal daleč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B-RadAbroad (@b.rad916)

Namesto divjega lova za avtonomnim vozilom so mimoidoči lahko videli, kako se je robotski taksi po nekaj metrih na drugi strani križišča ustavil in prižgal vse štiri utripalke. Kot je za spletni blog The Verge povedal predstavnik podjetja Cruise, je avtomobil le poiskal bolj varen kraj za postanek in se ustavil, policista pa sta nato na posebno telefonsko številko za takšne primere poklicala predstavnike podjetja. In skupaj so zadevo hitro rešili.

Avtopilot Primerjava Avto "Super Cruise" in "Autopilot" puščata nemške proizvajalce zadaj

GM-ova tehnološka podružnica Cruise ima sicer dovoljenje za pošiljanje avtonomnih avtomobilov brez varnostnega voznika na ceste San Francisca, za kar si prizadeva tudi Googlovo sestrsko podjetje Waymo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.