Avto > Na Štrom
383 ogledov

Renault bo kombije predeloval na elektriko

Renault master Z.E. Renault
Skupina Renault je s podjetje Phoenix Mobility iz Grenobla podpisala pogodbo, v okviru katere bodo omogočil naknadno vgradnjo električnega pogona v dizelska lahka gospodarska vozila.

Renault bo v sodelovanjem s Phoenix Mobility, ki je specializirano za predelave gospodarskih vozil v električna, izvajalo partnerstvo za prodajo in razvoj kompletov za predelave, ki bodo omogočil predelave več kot pet let starih dizelskih kombijev v električne.

Renault kangoo Avto Poznate posebnost Renaultovega kangooja?

V prvi fazi se bodo lotili razvoja kompleta za predelavo, ki naj bi jim še pred koncem 2023 omogočil da trgu ponudijo komplet renaulta masterja v električno vozilo. V prvi etapi naj bi komplete vgradili v približno tisoč vozil in poklicnim uporabnikom pokazali prednosti takšne predelave. Komplete za predelavo naj bi pozneje ponudili tudi za druge avtomobilske modele.

Renault Phoenix | Avtor: Renault Renault

Renault master Z.E. Avto Električni postajajo vse bolj prilagodljivi

Proizvodnja bo sicer potekala v Renaultovi tovarni ReFactory v Flinsu, ki so jo pri Renaultu namenili krožnemu gospodarstvu. Pri Renaultu ob tem izpostavljajo, da partnerstvi s podjetjem Phoenix Mobility predstavlja prvo povezavo med velikoserijskim proizvajalcem avtomobilov in  obetavnim zagonskim podjetjem pri ponudbi nove obetavne komercialne ponudbe na trgu. Pri Phoenix Mobility dodajajo, da jim bo sodelovanje z Renaultom omogočilo izvedbo naglih odzivov na naraščajoče potrebe na trgu lahkih gospodarskih vozil, česar kot majhno podjetje ne bi bili sposobni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.