Avto > Na Štrom
1670 ogledov

Rolls-Royce najavil "zgodovinsko" novost

Rolls royce spectre EV Rolls-Royce
Rolls-Royce gre na elektriko. In to brez vmesnih korakov.

Znameniti V12 motor izpod prednjega pokrova rolls-roycov bodo kmalu postali del preteklosti. Šef znamke Torsten Müller-Ötvö je za leto 2023 napovedal prihod povsem novega modela, ki ga bo poganjala izključno električna energija. Pri znamki bodo torej povsem preskočili hibridno dobo. 

Model se bo imenoval rolls royce spectre EV. Pokazali so že tudi s folijo in napisi zakrinkan avto, za katerega je Müller-Ötvö dejal, da ni prototip. Po obliki gre za kupeja, ki bi lahko nadomestil dosedanjega wraitha. Ohranja dolg "motorni" pokrov, dvovratno zasnovo s "samomorilskimi" vrati in usločeno streho.

Ena od pomembnih lastnosti novinca bo, da bo zgrajen na platformi, ki jo uporabljajo že za zadnje tri modele phantom, cullinan in ghost. Prilagodljivo aluminijasto platformo so namreč že med razvojem načrtovali tako, da bo uporabna tudi za električna vozila.  

Preden bo dobil v roke serijski avto prvi petični kupec, bodo s prototipi prevozili kar 2,5 milijona kilometrov v najrazličnejših okoljih in razmerah. 

Rolls-Royce sodi pod okrilja BMW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.